Landslagsåkarna som funnit kärleken i spåren – här är de svenska skidparen: ”Det har varit guld värt”

Landslagsåkarna som funnit kärleken i spåren – här är de svenska skidparen: ”Det har varit guld värt”

De är inte bara lagkamrater och rivaler.
Det finns även flera förhållanden inom den svenska skidåkningen.
Här är några av kärleksparen.

Mona Brorsson och Gustav Larsson:

Skidskyttestjärnan Mona Brorsson har de senaste säsongerna tagit stora kliv i sin utveckling och är en av Sveriges största hopp när det vankas mästerskap. En anledning till det, enligt henne själv, kan vara att hon träffat vallaren Gustav Larsson. Larsson är vallare för landslaget och de båda är nu sambos.

– För mig har det verkligen varit guld värt. Vi i laget är med varandra jämnt, dygnet runt, så har man ändå honom som är lite utanför. Han har full insyn men sedan har han sitt eget schema och sitt egna jobb. Man kan fortfarande dela allt om skidskyttet samtidigt som man har lite avstånd, har Brorsson sagt.

– Det är mycket saker (som känns bra). Jag vet att jag har en familj och vänner som stöttar mig och samtidigt ett superbra lag. Man har ett otroligt starkt och stort skyddsnät. Så man behöver inte vara rädd för att lyckas eller misslyckas.

Frida Karlsson och William Poromaa:

William Poromaa, Frida Karlsson
William Poromaa och Frida Karlsson. FOTO: Instagram

Frida Karlsson är Sveriges kanske största vinteridrottsstjärna just nu, och hennes pojkvän William är en av Sveriges mest lovande längdskidåkare just nu. De båda bor ihop, och har under coronavirusets år tränat mycket ihop – och de brukar dessutom spela en hel del golf tillsammans.

– Framför allt är det kul att se att vi gör fungerar. Vi bor ihop och vi tränar mycket tillsammans. Mycket av det hon gör, det gör jag också. Så det är tryggt att veta att det på något sätt tar oss framåt, har Poromaa sagt

Anna Swenn-Larsson och Mattias Rönngren;

Swenn-Larsson har växt fram som Sveriges kanske främsta alpina hopp – men hon är inte ensam om att vara en utförsåkningsexpert i sitt förhållande. Pojkvännen Mattias Rönngren är nu långtidsskadad, men har dessförinnan gjort fina resultat såväl internationellt som i Sverige, och de båda pushar varenda rejält i träningen.

– Jag är extremt tacksam att jag har honom att träna med. Men det kan bli en hel del intriger också, eller lite smågnabb, har hon sagt.

– Han behöver inte ligga i för att springa om mig för han är bättre på att springa. Men jag kan få gråten i halsen när jag känner att han ligger lite där bakom och inte är trött medan jag är helt slut och han inte springer om, då blir jag förbannad.

Anna Magnusson och Peppe Femling:

190316 Anna Magnusson of Sweden celebrate with boyfriend Peppe Femling after the Women’s 4×6 km Relay during the IBU World Championships Biathlon on March 16, 2019 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

De båda är en del av skidskyttelandslaget, och de båda bor ihop i Östersund, precis som de flesta övriga skidskyttar. Sambosarna bor dessutom bara ett stenkast från lagkamraterna, tillika paret, Jesper Nelin och Hanna Öberg.

Maria Nordström och Karl-Johan Westberg:

De båda träffades på skidgymnasiet och har nu varit ett par i nästan tio år. Tillhör nu samma klubb, men Westberg har under de senaste säsongerna haft det tufft och han är nu i stort sett petad från landslaget.

Hanna Öberg och Jesper Nelin:

180219 Hanna Öberg and Jesper Nelin of Sweden that are partners and a part of the Swedish Biathlon Relay team pose for a picture during a press conference during day ten of the 2018 Winter Olympics on February 19, 2018 in Pyeongchang. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Två av Sveriges största skidskyttestjärnor. Fann varandra under ett träningsläger för cirka fem år sedan och är ett par sedan dess. Bor ihop i Östersund, men bor samtidigt aldrig ihop under tävlingar och mästerskap.

– Vi tror att det är bra för vårt förhållande att inte göra det. Det är ett gemensamt beslut som vi har tagit. Vi lever ihop alla andra dagar året runt, så vi tycker att det är bra att få lite ”space” under den här perioden, har Hanna Öberg sagt.

Anna Dyvik och Gustav Eriksson:

De båda sysslar med längdskidåkning, och även om resultaten inte varit med Eriksson de senaste säsongerna så betyder stödet till varandra mycket. Det har framför allt Dyvik vittnat om.

– Vi har varit tillsammans i snart åtta år. Man har perioder i förhållandet och när det är bättre tycker jag att man också åker bättre, sa Dyvik 2018.

– Vi kan ha lite olika åsikter om träning och börjar vi lägga oss i varandras träning, vad vi tänker och gör blir det inte jättebra stämning… Men det är väl som med vanliga jobb. Men visst det blir en del snack. Det blir speciellt eftersom vi tränar mycket tillsammans också.

Moa Molander Kristiansen och Simon Lageson:

https://www.instagram.com/p/BiHfpe9gNfg/

Längdåkaren Molander Kristiansen har ett SM-brons på meritlistan som bäst. Har länge varit tillsammans med pojkvännen Simon Lageson, som även han är elitsatsande längdåkare. De båda tävlar – och bor – i Falun.

Maja Dahlqvist och Anton Hedlund:

190224 Maja Dahlqvist of Sweden celebrates with her boyfriend Anton Hedlund after winning the women’s team sprint final during the FIS Nordic World Ski Championships on February 24, 2019 in Seefeld in Tirol. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Har varit tillsammans och länge och bor sedan många år tillbaka i Falun. De båda vann faktiskt samma tävling, samma år, då de förra sommaren vann supersprinten i Idre. När Maja Dahlqvist tog guld under VM i Seefeld i början av 2019 så fanns Hedlund på plats som stöd.

– Jag grinade hela finalen. Det var jobbigt. Det är känslosamt. Att få sopa ner Norge i finalen är riktigt skönt, det var på tiden, sa han då.

Magdalena Fjällström och Marcus Grate:

Magdalena Fjällström sysslar med utförsåkning. Marcus Grate har varit på pallen i världscupen i längdskidor. De båda är skid-Sveriges senaste par, någonting de bekräftade tidigare under året. Och att de sysslar med olika sporter verkar inte spela någon roll i sättet de tränar ihop och sporrar varandra, någonting de tidigare pratat öppet om.

LÄS MER: Stina Nilsson övertygade i sin skidskyttedebut: ”Imponerande”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!