Landslagets besked: Anna Dyvik tar OS-platsen – Johanna Hagström nobbas: ”Detta gör ont…”

Anna Dyvik tilldelas en av de sista platserna till OS.
Det meddelar skidlandslaget under torsdagsförmiddagen – samtidigt som Johanna Hagström nobbas.
– Detta gör ont, skriver hon på sociala medier.

Samtidigt som de båda längdåkarna befinner sig mitt i ett brinnande Tour de Ski ger skidlandslaget ett besked inför vinterns OS. De kommunicerar att Anna Dyvik får en plats, vilket krossar Johanna Hagströms drömmar om att medverka.

”Tär otroligt mycket på mig”

Trots att det fortfarande återstår en plats på damsidan kommer Johanna Hagström inte att få följa med. Alla platser är nu tagna i den svenska sprinttruppen, där 23-åringen har sina främsta kvalitéer.

”Bland det jobbigaste sakerna som tär otroligt mycket på mig är uttagningar. Mitt stora mål för säsongen har alltid varit OS i Peking och jag har sedan barnsben haft som dröm att att få åka OS. Drömmen om OS lever kvar bara att den får vänta några år till.”, skriver hon på sociala medier.

210209 Anna Dyvik, efter loppet över 10 km fristil vid SM i skidor den 9 februari 2021 i Borås. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Landslaget har inte givit något definitivt besked om varför Johanna Hagström inte får följa med. Men resultaten under de två första dagarna på Tour de Ski får man tolka som den tydliga anledningen, och hennes OS-biljett kan ha balanserat på någon enstaka sekund.

Anna Dyvik och Johanna Hagström tog sig båda till semifinal. Hagström slutade fyra i sitt heat, och var inför den andra semifinalen vidare på tid. Då var Dyvik bara någon sekund före 23-åringen, och knep finalplatsen framför sin svenska lagkamrat.

”Detta gör ont”

Anna Dyvik slutade sedan femma i finalen, och tog en bättre placering än Hagström under onsdagens tio kilometer klassiskt.

Beskedet kändes för 23-åringen.

”Det finns absolut värre saker i livet men detta gör ont. Tack till alla som hejar och stöttar mig på alla sätt och vis. Jag tar nu sikte mot nya mål och utmaningar”.

211203 Johanna Hagström of Sweden after competing in the Women’s Cross Country Skiing Sprint quarter final during the FIS Cross-Country World Cup on December 3, 2021 in Lillehammer. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Men Anna Dyvik tog givetvis emot beskedet med stor glädje.

– Det betyder väldigt mycket för mig att lyckas ta mig till OS i det här starka damlaget som Sverige har just nu. Jag är väldigt stolt att jag gjort det genom att bestämma mig för att gå min egen väg och tro på det, säger hon till landslagets hemsida.

LÄS MER: Frida Karlssons plötsliga besked – öppnar för att avbryta(!) Tour de Ski efter tuffa starten: ”Vi får se…”

Få våra nyhetsbrev!