Kryptiska svaret i Norge om Therese Johaug – då kan hon lägga skidorna på hyllan: ”Det finns ett slut på allt”

Hon är skidvärldens stora gigant.
Men hur länge kommer Therese Johaug hålla på?
– Är du nöjd med det du har gjort så är det kanske… Det finns ett slut på allt, säger hennes tränare, Pål Gunnar Mikkelsplass.


Therese Johaug har under de senaste säsongerna varit fullständigt överlägsen, och hon har knappt förlorat en enda tävling som hon ställt upp i. Den här säsongen har norskan dock pressats rejält av Frida Karlsson, som till och med vunnit över norskan vid flera tillfällen, i en duell som verkligen uppmärksammats i skidvärlden.

Kryptiska svaret

Johaug är dock given guldfavorit i samtliga distanser under OS, som inleds nästa månad, och för Johaug betyder tävlingarna mycket. Hon har fortfarande inte vunnit något individuellt OS-guld, särskilt då hon var avstängd under tävlingarna för fyra år sedan.

211127 Therese Johaug of Norway competes in the Women’s Cross Country Skiing 10 km Classic Technique on November 27, 2021 in Ruka. Photo: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN

Men vad händer egentligen efter det, om hon nu skulle lyckas nå milstolpen? Johaug har tidigare öppnat för att pausa karriären för att möjligtvis skaffa barn, men det finns även en risk att hon avslutar karriären helt. Hennes personliga tränare, Pål Gunnar Mikkelsplass, svarar kryptiskt på frågan.

– Jag har egentligen ingen kommentar på det. Det är upp till henne, vad hon har lust till och sånt. Är du nöjd med det du har gjort så är det kanske… Det finns ett slut på allt, säger han till Expressen, och fortsätter:

– Om det blir i år, om två år, tre år eller fyra år det är upp till henne.

”Är alltid motiverande…”

Annars har det alltså varit en säsong där Johaug blivit slagen av Frida Karlsson, någonting norskan inte varit van vid. Men hon triggas snarare av det, menar tränaren.

– Det är alltid motiverande att få tuff konkurrens. Det är det ingen tvekan om. Det är motiverande och det är jag säker på att Therese känner. Du vet att du inte kan göra något som är halvdant, du måste vara 100 procent i allt du gör för att det ska bli maximalt och du ska kunna vinna. Det bra att det blir tuff konkurrens, säger Mikkelsplass.

211205 Therese Johaug of Norway I after the Women’s Cross Country Skiing Relay 4×5,0 km during the FIS Cross-Country World Cup on December 5, 2021 in Lillehammer. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Therese Johaug och Frida Karlsson lär göra upp om guldmedaljerna under OS, men den sistnämnda hade en tuff Tour de Ski, där hon valde att hoppa av efter att ha fått ett rejält tidspålägg efter en krasch. Therese Johaug har annars tre OS-medaljer, samtliga från 2014, då hon vann guld i stafetten, silver i tremilen och brons i 10 kilometer klassiskt. 

LÄS MER: Sebastian Samuelssons tydliga svar till storstjärnan – slår tillbaka efter jättesågningen: ”Det tycker jag…”

Få våra nyhetsbrev!