Kritiken mot Samuelssons beslut – nu vänder sig stjärnorna mot OS-guldhjälten

Sebastian Samuelsson bojkottar världscupavslutningen i Ryssland.
Nu får han kritik av sina konkurrenter.
– Jag stöttar självklart inte bojkotten, säger Dominik Landertinger enligt nyhetsbyrån Tass.

Det har verkligen rörts upp känslor i skidskyttevärlden efter Sebastian Samuelssons beslut att bojkotta världscupavslutningen i ryska Tyumen. Svenske OS-guldhjälten gör det för att protestera mot att Ryssland får vara värd trots deras systematiska doping.

”Otänkbart att inte åka”

Men 20-åringen får inte direkt någon stöttning från skidskyttesportens största åkare. Istället vänder de sig mot Samuelsson och kritiserar hans bojkott.
– Jag kommer definitivt att tävla i Tyumen. För mig är det otänkbart att inte åka, säger OS- och VM-medaljören Dominik Landertinger enligt ryska nyhetsbyrån Tass.

”De ska inte straffas”

Även storstjärnan Martin Fourcade, med hela 3 OS-guld från Pyeongchang, sätter ned foten för att visa hur fel det är att bojkotta tävlingen i Ryssland.
– Jag har ett tydligt ställningstagande mot ryssarna som fuskat, men jag känner inte samma sak för Ryssland i stort. Vi pratar om ett land där många gillar skidskytte och jag tycker inte att den ryska allmänheten ska straffas för evigt för något några av deras ledare och idrottare har gjort, säger fransmannen till L’Equipe.

De länder som gör precis som Samuelsson och bojkottar tävlingen i Ryssland är Tjeckien, Kanada och USA.

Dela artikeln för att stötta Sebastian Samuelsson!

LÄS MER: Petter Northugs vändning – då gör han comeback igen

Calle Halfvarssons helt klockrena svar – efter Super-Sebbes fräcka utmaning i fel sport