Jonna Sundling vinner andra raka SM-guldet – efter stor uppvisning tillsammans med lagkamraten Emma Ribom

Emma Ribom och Jonna Sundling höll för favorittrycket och tog hem damernas sprintstafett på SM i längdskidor.
– En fin dag här i Boden, säger Ribom till SVT efter att ha försvarat SM-guldet från i fjol.

Piteå Elits förstalag, som också är regerande världsmästare på distansen, var helt i en klass för sig och gick i mål drygt 18 sekunder före närmaste konkurrent.

För Jonna Sundling var det andra SM-guldet på lika många dagar efter att 29-åringen också varit först över mållinjen i onsdagens masstart över 20 kilometer.
– Superkul. Det känns som att båda var pigga, jag tror att vi har sett fram emot den här dagen. Då är det kul att lyckas, säger Sundling till SVT.

Artikeln fortsätter nedanför.

Att silvermedaljörerna återfanns i Falun Borlänges lag 1 var inte heller någon sensation i sprintstafetten, som gick i klassisk stil. Landslagsduon Maja Dahlqvist och Moa Ilar var klar tvåa i mål.

Fajten om bronset blev däremot dramatisk. Piteå Elits andralag, Ebba Andersson och Sofia Henriksson, hade greppet men en mäktig slutsträcka av Linn Svahn gjorde att Östersund, med Jenny Larson på förstasträckan, knep bronspengen efter en tajt spurt.

Även på herrsidan blev det favoritseger genom William Poromaa och Edvin Anger. Den sistnämnde spurtade hem guldet till Åsarnas förstalag, strax före Falun Borlänges dito, Anton Persson och Oskar Svensson, och Högbos brödraduo Elias och Emil Danielsson.

Dela artikeln för att hylla SM-guldvinnarna Sundling och Ribom!

LÄS MER: Linn Svahn och Frida Karlsson avslöjar nu hemligheten för det svenska folket: ”Det är bara jag som gör det”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev