Johaugs miljonklipp trots avstängningen: Tjänar 7 gånger mer än Stina Nilsson

Avstängd på grund av doping.
Men trots det kunde Therese Johaug öka sin förmögenhet.
Det rapporterar norska Dagbladet.

Det var på hösten förra året som Therese Johaug åkte fast för doping. En avstängning som gäller än i dag och som påverkat norskan ekonomiskt. Men inte på det sättet man kan tro.

Tidningen VG gjorde tidigare en analys av Johaugs finanser och räknade ut hur mycket prispengar norskan gick miste om, förutsatt att hon fortsatt leverera toppresultat. Förlusten skulle sluta på cirka 5 miljoner kronor.

Men enligt Dagbladet så gjorde Johaug faktiskt ett lysande resultat 2016. Året innan hade hon en förmögenhet på 37 miljoner norska kronor. Efter 2016 var den summan 49 miljoner kronor, alltså en ökning på 12 miljoner norska kronor.

En del av pengarna in kommer från prispengar, från säsongen 2015/16. Norskan var då dominant i världscupen och tog mängder av medaljplatser.

Faktiskt så ser det ut som om även 2017 kommer bli en ekonomisk framgång för Johaug. Tidningen Dagens Näringsliv rapporterade att norskan drog in 10,5 miljoner norska kronor när företaget Active Brands såldes.

Enligt Expressen är det sju gånger mer än vad Stina Nilsson tjänat på framgångarna i skidspåret i år.

Johaugs ekonomiska framgångar har blivit en stor snackis i Norge. Till exempel skriver krönikören Leif Welhaven i VG att Johaug borde själv ha betalat den advokaträkning som uppstod i samband med dopingfallet.