Johanna Skottheims stora förvåning – om reaktionerna efter hennes OS-nobb: ”Man får läsa ganska mycket…”

Hon nobbades till OS.
Sen tappade Johanna Skottheim hakan – av allt stöd.
– Jag är jätteförvånad, säger hon.

Efter mycket diskussioner och skriverier så blev det Stina Nilsson och Mona Brorsson som tilldelades de två sista platserna till damernas skidskytte. Det har sedan en tid tillbaka stått klart att systrarna Öberg, Linn Persson och Anna Magnusson skulle få åka till Peking, men om de två sista platserna var det jämnt mellan tre namn.

Berättar om nobben

För ett år sedan var det nästan otänkbart att Stina Nilsson skulle vara aktuell, men hennes utveckling har varit fascinerande, och den här vintern har hon haft en individuell tiondeplats i världscupen, samt en andraplats i stafett, vilket alltså räckte till en OS-plats. Den som lämnades utanför var Johanna Skottheim.

210216 Johanna Skottheim of Sweden after competing in the Women’s 15 km Individual Competition during the IBU Biathlon World Championships on February 16, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Hon har haft problem med sjukdomar det senaste året, och har den här vintern knappt fått några chanser i världscupen, och får stanna hemma i februari. Hon skrev öppet om besvikelsen på Instagram, men bryter nu i övrigt tystnaden till SVT.

– Först blir man ledsen. När man får ett besked är det definitivt. Då får man förhålla sig till det beslut som är taget. Jag är väldigt glad att jag klarar av att vända blad och blicka framåt och se positivt på det som är kvar av den här säsongen, säger hon.

”Jag är jätteförvånad”

Efter Johanna Skottheims inlägg på Instagram så har hon dock stöttats enormt, någonting hon inte räknat med.

– Jag är jätteförvånad över hur många som hör av sig och blir glad. Man får läsa ganska mycket kritik kring en och hör man det tillräckligt många gånger så blir det till slut att man börjar tro på det, säger hon.

201206 Johanna Skottheim of Sweden after the Women 10 km Pursuit during the IBU World Cup on December 6, 2020 in Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Johanna Skottheim menar att det har varit en sorgeprocess för henne, efter den tunga nobben.

– Det blir så på ett sätt. För mig, givet den säsong jag hade förra året, så var OS ett mål jag har jobbat mot. Jag har inte haft ett helt oproblematiskt år och då har det hjälpt mig att ha den drömmen som funnits där hela tiden. När den drömmen försvinner blir ju tufft, säger hon.

LÄS MER: Norska stjärnans starka ord i tv – som får Gunde Svan att bryta ut i gråt: ”Det vände upp och ned på livet”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!