Johanna Skottheims ärliga ord – efter att tappat sista OS-platsen till Stina Nilsson: ”Det gör så himla ont”

Stina Nilsson och Mona Brorsson fick de sista OS-platserna.
Det blir inget OS för Johanna Skottheim.
”Det gör så himla ont när en dröm går i kras”, skriver hon.

Det var en rejäl rysare om de två sista platserna till OS i skidskytte. Det stod tidigt klart att Elvira och Hanna Öberg, samt Linn Persson och Anna Magnusson, fick de första platserna till tävlingarna i Peking, men därefter gjorde Mona Brorsson, Stina Nilsson och Johanna Skottheim upp om de sista platserna.

Skottheims ärliga ord

Den sistnämnda har inte fått många chanser i världscupen det senaste året, men har annars varit med i två raka VM. Hon fick köra en av Sveriges sträckor i stafetten förra veckan, då det blev en smått sensationell andraplats, men problemet var att Stina Nilsson gjorde en kanske ännu bättre sträcka, och Mona Brorsson har gjort bra resultat hela vintern.

201206 Johanna Skottheim of Sweden after the Women 10 km Pursuit during the IBU World Cup on December 6, 2020 in Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Stina Nilsson har även en topp tio-placering i världscupen den här vintern, och i helgen stod det klart att det blir Johanna Skottheim som får stanna hemma i Sverige under OS. På Instagram skriver nu svenskan om känslorna efter nobben.

”Jag gav allt jag hade på de få chanser som gavs och jag gjorde mycket bra men inte tillräckligt. Det senaste året har varit en enda lång mardröm där problemen och bakslagen tillslut blev lite för många för att det skulle vara möjligt för mig att hinna resa mig upp i tid för att nå min dröm”, skriver hon.

”Gör så himla ont”

Skottheim skriver att det ”gör ont”.

”Hur tufft det än är så finns det 6 andra tjejer som är och har varit starkare än mig men det gör så himla ont när en dröm går i kras”, skriver hon, intill en emoji föreställande ett brustet hjärta.

210216 Johanna Skottheim of Sweden after competing in the Women’s 15 km Individual Competition during the IBU Biathlon World Championships on February 16, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Skottheim deppar dock inte ihop fullständigt, utan försöker nu blicka framåt.

”Med tålamod så kommer ytterligare pusselbitar falla på plats så jag håller huvudet högt och tar sikte på nya mål”, avslutar hon.

LÄS MER: Norska tokilskan efter jätteblundern – vill nu förändra hela regelverket: ”Han kommer billigt undan”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!