Jätteknallen: Kan byta från Armand Duplantis till Frida Karlsson – kan få stora toppjobbet: ”Oj, spännande!”

Hon har gjort braksuccé med friidrottslandslaget.
Nu uppges Karin Torneklint aktuell – för ett byte till längdskidor.
– Oj, spännande, spännande. Men…jag vill nog inte säga någonting om det, säger hon till Expressen.

De senaste säsongerna har, åtminstone på damsidan, varit enormt framgångsrika för det svenska skidlandslaget. Allt fler åkare hävdar sig i världscuptävlingarna, och på stora mästerskap, som VM senast, har medaljsuccén varit ett stort faktum.

Oväntade namnet

Men samtidigt så har flera av de mest inflytelserika åkarna varit öppet kritiska mot ledningen, och den stora personalomsättningen som varit bland högt uppsatta i personalen. Och det blev inte bättre när beskedet kom att den omtyckte längdchefen Daniel Fåhraeus slutar under hösten.

Frida Karlsson, skidor
200804 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF, poserar för ett porträtt under en presskonferens med svenska längdlandslaget den 4 augusti 2020 i Torsby. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0008

Just nu pågår jobbet att hitta en ersättare till positionen – och det kan bli ett högt oväntat namn som kommer in i skidlandslaget. Enligt Expressen har nämligen Karin Torneklint, som precis avslutat sin tjänst som förbundskapten för friidrottslandslaget, kontaktats.

– Oj, spännande, spännande. Men, jag vill nog inte säga någonting om det. På frågan om jag fått frågan därifrån, den kommer jag inte svara på, säger Karin Torneklint till tidningen.

”Måste inte ha djup kunskap”

Karin Torneklint har gjort stor succé med friidrottslandslaget, där hon jobbat sedan 2013, men nu lämnat över till Kajsa Bergqvist. Torneklint bor dessutom i Falun, där landslaget har sitt huvudkontor.

– Rent generellt kan man säga att jag inte har någon aning alls vad jag vill göra i höst eller hur mycket jag vill jobba ens. Men jag har lite olika uppslag som jag funderar på. Men angående din fråga får du fråga skidförbundet, säger hon.

190825 Karin Torneklint, coach of Sweden and Armand Duplantis after winning the Finnkampen day 2 on augusti 25, 2019 in Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

En annan som nämns som aktuell är Per-Erik Rönnestrand, förbundskapten för kanotlandslaget sedan fem år tillbaka. Enligt Ola Strömberg, förbundsdirektör på skidförbundet, krävs det inte att den nye längdchefen kommer från just längdskidor.

– Så är det definitivt. Det är inte nödvändigt att man måste en djup kunskap inom skidsporten. Det kan i stället vara att man har bra kunskap om idrott generellt, säger han.

LÄS MER: Avslöjar stora förändringen i matsalen(!) hos United – efter värvningen av Ronaldo: ”Det var galet att se…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!