Ingemark Stenmark kritisk – vill ha bort svenska succeknepet

.

André Myhrer har använt sig av en boxningsteknik som varit en stor succé för Sverige i lagtävlingarna.
Men en som nu vill att knepet ska bort är Ingemar Stenmark.
Legendaren vill dessutom, som också kommer diskuteras i februari, att den alpina kombinationen bör göras om.

Den alpina kombinationen kan snart vara ett minne blott i skidbackarna. I februari kommer svenska skidförbundet sätta sig ner tillsammans med Fis för att diskutera huruvida den ska vara kvar eller inte.

Kombinationen kan försvinna

Mycket talar för att den istället kommer ersättas med en parallellcup, rapporterar Sportbladet. Diskussionerna gällande den alpina kombinationens vara eller icke vara har varit delad, och en av dem som vill ha bort den är Ingemar Stenmark.

Foto; Daniel Stiller/Bildbyrån

Den svenske skidlegendaren, som i kväll tävlar mot bland andra Pernilla Wiberg i en specialtävling, säger att tävlingsmomentet bör göras om.
– Jag tycker att det är bra för publiken. Men att bara ha det två gånger om året är inte bra. Du skulle ha en parallellcup separat med 6-7 åk, säger han.

Under tisdagseftermiddagen är det dags för de svenska teknikåkarna att premiärköra i alpina-VM. I lagtävlingen ställer Sverige upp med Frida Hansdotter och Anna Swenn Larsson på damsidan samtidigt som Mattias Hargin kör tillsammans med André Myhrer i herrtävlingen.

”Är lite orättvist”

Tidigare har det diskuterats huruvida en lång åkare gynnas på grund av de lätta portarna. Samtidigt har flera åkare, bland dessa André Myhrer, utvecklat en typ av boxningsteknik för att spara in tid.

Detta är någonting som Stenmark vill få bort.
– Jag tycker också att parallell är lite orättvist, för med portarna är det en fördel att vara lång och tung. I framtiden kommer vi se större åkare. Jag tycker att man borde ha portar med flaggor som på snowboard (som sitter längre ner) för då kan du inte boxa dem, säger Stenmark till Sportbladet.

André Myhrer. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Pärson positiv

Anja Pärson är mer positivt inställd till tävlingsmomentet.
– Jag förstår svårigheterna med kombinationen, det är tufft för åkarna och det är också tufft för media att göra det spännande en hel dag. Ibland är det tråkigt när något måste försvinna, men jag tror på framtiden och jag gillar verkligen parallell, säger hon till Sportbladet.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Ingemar Stenmarks helsköna hån mot Norge: ”De brukar väl..”

VM i Åre 2019: TV-tider, komplett schema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);