Idrottsgalan ber om ursäkt till Anna Holmlund för hyllningen som gick fel: ”Hon blev ledsen”

Anna Holmlund hyllades stort på Idrottsgalan i går kväll.
Men hyllningen blev fel och nu går Idrottsgalan ut och ber om ursäkt till svenskan.
– Hon tog det hårt och blev ledsen, säger pojkvännen Victor Öhling Norberg till Sportbladet.

I går var en mycket speciell kväll för Anna Holmlund. Under årets största idrottsfest i Globen var svenskan en mycket efterlängtad gäst på Idrottsgalan.

Det var Holmlunds första stora framträdande efter den otäcka olyckan för drygt ett år sedan. Och under galan hyllades Holmlund på det mest välförtjänta sättet.

På storbildsskärm visades ett inslag från hennes karriär, den hemska olyckan och hennes svåra kamp tillbaka. Efter inslaget reste sig hela Globen och hyllade Holmlund med stående ovationer. Den här kvällen var för henne.

Men hyllningen blev tyvärr misslyckad för huvudrollsinnehavaren då Anna tyckte det var oerhört jobbigt att se inslaget vilket ledde till tårar och att Holmlund tvingades lämna sin plats för att gå ut en stund.

”Att utan förvarning få se såna bilder…”

Det blev för mycket helt enkelt.
– Hon blev ledsen över det. Det är jobbigt för vilken person som helst att se vilken nivå man varit på och sen får höra på en tv-skärm att man aldrig kommer kunna åka på den nivån igen. Hon tog det hårt och blev väldigt ledsen, säger pojkvännen Victor Öhling Norberg till Sportbladet.
– Vi gick ut ett tag och vilade och pratade om det. Sen mådde hon bra igen. Att vara med om en sådan grej och sedan utan förvarning få sådana här bilder kastade framför sig, bilder som hon tycker är jobbiga att titta på. Och just att höra att hon inte kommer komma tillbaka på den nivån igen. Det var en fin hyllning, men just den här gången blev det lite fel.

”Det var inte alls vår avsikt”

Idrottsgalan hade inte förvarnat varken Öhling Norberg eller Holmlund om hyllningen utan ville att det skulle bli en fin överraskning under kvällen. Nu går de arrangörerna ut och ber om ursäkt till Anna Holmlund.
– De visste inte om inslaget innan. Vi brukar inte berätta sånt, vi vill att det ska vara en överraskning. Jag är hemskt ledsen om Anna har tagit illa vid sig. Det var inte alls vår avsikt, säger Idrottsgalans vd Stephan Rimér till SportExpressen, och har inte hört någon kritik än.
– Jag har inte hört det själv från Anna eller Victor men om det stämmer ber jag om ursäkt. Det var inte alls vår avsikt att göra Anna ledsen, tvärtom, vi ville hylla henne. Och jag trodde verkligen att det blev bra, med de stående ovationerna som var. Jag är verkligen ledsen om Anna upplevde något annat.

Dela artikeln för att hylla kämpen Anna Holmlund!

LÄS MER: Här är mammorna som stal showen på Idrottsgalan

LÄS MER: Allt du behöver veta om OS 2018 i Pyeongchang