Hyllade Vinterstudion-profilen handplockad till nytt jobb: ”Väldigt motiverande”

Hyllade Vinterstudion-profilen handplockad till nytt jobb: ”Väldigt motiverande”

Johanna Ojala är en av SVT:s mest hyllade skidexperter. Nu har 34-åringen fått ny anställning.

På senaste Kristallengalan utsågs SVT:s så omtyckte skidexpert Johanna Ojala till Årets tv-sportprofil för 2016, som första kvinna någonsin. Hon har vunnit hela svenska folkets hjärtan för sin insats i populära ”Vinterstudion”.

Nu får 34-åringen nästa fina besked på uppskattning. Ojala har värvats som ny tekniktränare till Storbritanniens skidlandslag, enligt SportExpressen.
– Ja, de hörde av sig och jag tyckte det lät spännande, säger Ojala till SportExpressen.
– Jag har varit med på två läger hittills och vi får se om det blir någonting mer, vi har inte pratt om det än. Men det har varit kul och inspirerande att vara med dem. Det är ett väldigt fint gäng att jobba med.

Den brittiska skidsatsningen är långt ifrån Norge och Sveriges rejäla resurser och måste med små medel kämpa på ordentligt i skidspåren. Vilket verkligen inspirerar Ojala.
– Alla vi som har det så bra skulle prova på att vara på deras sida någon gång, för att få se farterna de tar. Det är väldigt motiverande. Nu kämpar de för att få ihop Fis-poäng, för att kunna kvalificera sig till OS 2018, säger svenskan till SportExpressen.

LÄS MER: Så sänds Vinterstudion under hela vintern.

 

Gilla Skidbibeln om du också brinner för skidsport.