Hårda attacken mot Therese Johaug i Norge(!) – sågar stjärnans nya prestigepris: ”Hon är dömd!”

Therese Johaug vann priset som årets kvinnliga idrottare i Norge.
Helt fel, menar hopplandslagets Johann André Forfang.
– Priset i går gick till en före detta dopningsdömd i en väldigt liten sport.

Therese Johaug tog fyra stycken guldmedaljer i VM i Oberstdorf förra året. För det fick hon priset som årets kvinnliga idrottare i Norge på deras motsvarighet till svenska Idrottsgalan.

Hårda attacken

Men trots 34-åringens makalösa prestationer i längdspåren är inte alla i Norge tillfreds med att stjärnan fick priset. Och framför allt inte hopplandslagets Johann André Forfang och André Tande.

I deras podcast, ”Hoppcast”, går duon till hård attack mot Therese Johaug och hela Idrottsgalan.

– Låt mig vara helt ärlig… Jag minns inte riktigt vilken situation det var, men det börjar bli ganska många år sedan jag tappade lite respekt för Idrottsgalan. Så jag bryr mig inte om det längre, säger Tande.

211127 Therese Johaug of Norway competes in the Women’s Cross Country Skiing 10 km Classic Technique on November 27, 2021 in Ruka. Photo: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN

Han fortsätter:

– Det är lite för många priser som går till personer som strikt sett inte alls borde ha nominerats.

Landslagskompisen tillika poddkollegan Forfang tar det ett steg längre och påminner om skandalen kring Therese Johaug för ett par år sedan.

– Jag kan nämna att det finns ganska många bra kvinnliga idrottare i Norge, men priset i går gick till en före detta dopningsdömd i en väldigt liten sport, säger han i podden.

Stängdes av

Det var under 2016 som Therese Johaug testade positivt för den anabola steroiden clostebol. Enligt den norska stjärnan var det för hennes användning av en stark kräm mot solbrända läppar.

Till sist kom beskedet att 34-åringen stängdes av från all form av tävlingsidrott i 18 månader, vilket skapade stort väsen i skidvärlden.

210118 Therese Johaug of Norway after the women’s 5 km classic technique interval start during the Norwegian National Ski Championships on January 18, 2021 in Trondheim. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Hopplandslaget avskriver sig allt ansvar från duons uttalande i poddcasten.

– Det är vuxna killar som ska stå för sina egna åsikter. Det är uttalanden som de gör, och vi sätter inga begränsningar för dem. Och vi har inget redaktionellt ansvar i den podden. De väljer att driva de ärenden de vill driva, säger landslagschefen Clas Brede Bråthen till VG.

LÄS MER: Utspelet i Norge om Sebastian Samuelsson – efter nya succéhelgen: ”Han försöker lura oss”

Få våra nyhetsbrev!