Här är Wolfgang Pichlers helgalna glädjeyra efter silverbragden

Sebastian Samuelsson stod för en superskräll och tog hem OS-silver i herrarnas skidskytte. 
Det fick tränaren Wolfgang Pichlers känslor att svalla över av glädje – och berättade hur rejält han skulle fira i kväll.

Sebastian Samuelssons bragdartade OS-silver i skidskyttet är den första svenska skidskyttemedaljen på ett OS sedan Björn Ferry 2010.

20-åringen spurtade ner tysken Benedikt Doll på upploppet och bragden var ett faktum.

Överlycklig Pichler

Svenska landslagets skidskyttetränare Wolfgang Pichler, som var nära på att inte ens komma med till OS, var överlycklig efter Samuelssons bragd.

I en intervju strax efter målgången visade han sin glädjeyra på allra skönaste sätt – och konstaterade att det kommer bli ett rejält firande i kväll.
– Så klart, i dag firar vi hårt. Med alkohol såklart. Jag köpte alkohol imorse och jag sa att vi kanske skulle fira i kväll, säger en överlycklig Pichler till Eurosport.
– Det är helt otroligt. Vi hoppades och hade målsättningen att få en medalj men tittar vi på resultaten i dag så är det som en dröm.

Är inte nöjd: ”Vi kan göra mer”

Efter dagens bragdlopp konstaterar att han är väldigt glad.

Men trots silvermedaljen, och kvällens firande med ledarna, säger han att de måste fortsätta vara fokuserade.
– Spelen fortsätter. Vi är här för att vinna medaljer och inte bara för att tävla. Vi firar lite i kväll men vi måste ha fötterna på jorden och fokusera på tävlingarna. Det är viktigt att vi inte är nöjda. Vi kan göra mer, säger Pichler till Eurosport.

Nära att missa OS

Pichler inledde sin tränarkarriär hos det svenska skidlandslaget redan 1995 och var personlig tränare till Magdalena Forsberg mellan 1998 och 2002.

Inför OS i Sotji coachade han de ryska laget och länge såg det ut som om han skulle missa årets OS på grund av dopningsanklagelserna mot nationen.  Trots tvivel fick han glädjebeskedet att han fick åka med Sverige till OS. Vann OS-guldet i dagens skidskyttejaktstart gjorde Martin Fourcade.

Dela för att hylla Sebastian Samuelssons fantastiska OS-bragd!

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter

Följ oss även på Instagram!

Den känslan… ??? #os #os2018 #vinteros

A post shared by Sportbibeln (@sportbibeln.se) on