Här är de svenska skidparen – landslagsåkarna som hittat kärleken i spåren: ”Det är väl ingen hemlighet”

Inom den svenska skidåkningen blomstrar såväl de sportsliga framgångarna som de kärleksmässiga.
Flera åkare har hittat kärleken via skidvärlden.
Här är ett gäng av de par som funnit varandra i skidspåren.

Flera av de svenska skidåkarna – både inom längdåkningen och det alpina – har hittat kärleken genom sin sport. Vissa av paren har varit tillsammans länge, medan andra par har funnit varandra mer nyligen. Nedan följer ett gäng av de par som vi har inom den svenska skidvärlden.

Johanna Hagström och Vebjörn Moen:

Under sommaren spenderade Johanna Hagström mycket tid i Norge då hon numera är ett par med den norske längdåkaren Vebjörn Moen.
– Vi har känt varandra i många år. Vi träffades på något juniorlandslagsläger för länge sedan. Sen började vi träffas på lite tävlingar i vintras och så blev det mer där, har Hagström tidigare sagt till Aftonbladet.

Ebba Andersson och Gustaf Berglund:

Ebba Andersson bekräftade inför säsongen att hon och Gustaf Berglund numera är ett par.
– Det stämmer. Det är väl ingen hemlighet. Det har pågått här under hösten, så det är ju väldigt nytt fortfarande. Han gör mig glad som ni nog märker, har hon tidigare sagt till Expressen.

LÄS MER: Stina Nilssons stora förvåning efter helmärkliga kärleksryktet – svenskan avslöjar nu sanningen

Maja Dahlqvist och Kevin Bolger:

Kevin Bolger tävlar för USA, men har under sommaren varit i Sverige flertalet gånger för att träffa den relativt nyblivna flickvännen Maja Dahlqvist. Paret hade en relation redan under VM ifjol men den har alltså vuxit under sommaren 2022.
– Vi vill göra det bra för alla. Det ska inte vara någon stress, har Kevin Bolger tidigare sagt.

Anna Dyvik och Gustav Eriksson:

Anna Dyvik och Gustav Eriksson har varit ett par länge, närmare bestämt nio år efter att de båda träffades på skidgymnasiet. Dyvik har även berättat hur förhållandet gör henne bättre i spåret.
– Man har perioder i förhållandet och när det är bättre tycker jag att man också åker bättre, har hon tidigare sagt.

Maria Nordström och Karl-Johan Westberg:

Även Maria Nordström och Karl-Johan Westberg träffades på skidgymnasiet och har varit ett par sedan dess. Nordström debuterade i världscupen 2015 och tog sin första seger 2017 i Pyeongchang. Westberg i sin tur debuterade 2014 och tog en pallplats i Toblach 2017.

Anna Magnusson och Peppe Femling:

190316 Anna Magnusson of Sweden celebrate with boyfriend Peppe Femling after the Women’s 4×6 km Relay during the IBU World Championships Biathlon on March 16, 2019 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Skidskytte-paret bor som sambos i skidmetropolen Östersund. Båda tog varsin medalj i stafett under de olympiska spelen i Pyeongchang.

Anna Swenn-Larsson och Mattias Rönngren:

Den alpina stjärnan Anna Swenn-Larsson och pojkvännen Mattias Rönngren bor sedan några år tillbaka tillsammans i Åre. De båda pushar varandra hårt på träning.
– Jag är extremt tacksam att jag har honom att träna med. Men det kan bli en hel del intriger också, eller lite smågnabb, har Swenn-Larsson tidigare berättat.

Frida Karlsson och William Poromaa:

Frida Karlsson, skidor
Frida Karlsson och William Poromaa. FOTO: Instagram.

Paret flyttade ihop i Sollefteå ifjol, men flyttade sedan isär 2022 för att kunna ha fullt fokus på sina respektive karriärer. De båda lever nu som särbos.
– Det är ändå en uppoffring. Jag har bott med Frida i fem år men jag är villig att göra det för jag tror att jag kommer gynnas av det, sa Poromaa till Aftonbladet i somras.

LÄS MER: Frida Karlsson chockas av helmärkliga uppgifterna om kärlekslivet – avslöjar nu sanningen om pojkvännen

Moa Molander Kristiansen och Simon Lageson:

De båda längdåkarna har varit ett par under flera år och är tillsammans bosatta i Falun. Moa Molander Kristiansen slutade som bästa svenska på en nionde plats under 10 kilometer klassisk stil i Tour de Ski 2019. Precis som pojkvännen Simon Lageson tävlar hon för Falun Borlänge Skidklubb.

Linn Sömskar och Ragnar Bragvin Andresen:

Linn Sömskar har – precis som Johanna Hagström – hittat kärleken västerut då hon är ett par med den norske skidåkaren Ragnar Bragvin Andresen. Norrmannen har ännu inte tävlat i världscupen har flera internationella tävlingar i ryggen. Sömskars största merit är en tredjeplats i teamsprint under världscuptävlingen i tjeckiska Liberec 2013.

Mona Brorsson och Gustav Larsson:

Det var under VM i skidskytte under 2021 som Mona Brorsson meddelade att hon är ett par med vallaren Gustav Larsson. Brorsson säger själv att hennes partner är en stor anledning till att fjolårets säsongen blev såpass framgångsrik som den blev.

Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma:

Efter flera år som ett par gick Hanna Öberg och Jesper Nelin skilda vägar. Sedan dess har hon träffat en ny kärlek i form av Martin Ponsiluoma som även han ingår i skidskyttelandslaget.
– Jag och Martin har det väldigt bra tillsammans och kan stötta varandra på ett bra sätt eftersom vi båda har förståelse för vad den andra håller på med, har Öberg tidigare sagt.

Jesper Nelin och Fanny Johansson:

Även Jesper Nelin hittade en ny kärlek efter uppbrottet med Hanna Öberg. Numera är Nelin tillsammans med Fanny Johansson, som innan var ett par med Martin Ponsiluoma.
–  Fanny och jag pratade med varandra och det hjälpte ganska mycket. Då var det som att jag och Fanny lärde känna varandra och hittade varandra också, har Nelin tidigare sagt.

LÄS MER: Mysteriet: Därför är våra skidhjältar Wassberg och Stenmark förevigade – i de mest oväntade länderna