Hansdotter tappade – och missade slalompallen i Italien

Frida Hansdotter hade chansen på slalompallen i italienska Sestriere.
Då tappade hon i det andra åket och slutade på fjärdeplats bara åtta hundradelar från pallen.
– Jag känner att jag har mer att ge, säger Hansdotter till SVT.

Efter förra årets succé, med totalseger i slalomvärldscupen, har Frida Hansdotter fått en betydligt tuffare start i år. Svenskan åkte ur i finska Levi för att sedan komma 10:a i tävlingarna i Killington. I dag var hon åter tillbaka i slalombacken i italienska Sestriere och det skulle börja bra. Hansdotter låg på tredjeplats efter det första åket, 30 hundradelar efter amerikanskan Mikaela Shiffrin.

I det andra åket inledde Hansdotter starkt. Till den sista mellantiden drygade hon ut ledningen mot schweiziskan Wendy Holdener, men tappade och kom in åtta hundradelar bakom. Till slut kunde både Veronika Velez Zuzulova och dagens suveräne vinnare Mikaela Shiffrin också slå svenskan, som slutade på fjärde plats. Trots pallmissen var Hansdotter nöjd efter tävlingen.
– Jag känner ändå att det här är ett stort steg för mig i rätt riktning. Jag har haft lite strul och börjat tvivla lite, så det här var ändå otroligt viktigt för mig. Jag känner att jag har mer att ge, säger hon till SVT.

Nästbästa svenska blev Maria Pietilä-Holmner som stod för andra åkets tredje snabbaste tid och klättrade till åttonde plats.

LÄS MER: Stora revanschen – svenskorna på pallen i Val Thorens

Gilla Skidbibeln om du också brinner för skidsport.