Hanna Öbergs drag inför nästa säsong – nya detaljen som ska leda till framgång: ”Det blir skillnad”

Hanna Öberg hade problem med sitt skytte under förra säsongen.
Nu tror stjärnan att hon kommit på en lösning åt problemet.
– Det blir skillnad, säger hon.

Trots att Hanna Öberg hade en tyngre tävlingssäsong förra vintern råder det ingen tvekan om att 26-åringen är en av våra allra största stjärnor. Hon har flera stora medaljer på meritlistan, bland annat två OS-guld.

Hanna Öbergs drag

Det var främst skyttet som hämmade Hanna Öberg den förra säsongen. Hon fick det inte riktigt att stämma på skjutvallen och tappade mycket tid till följd av missade skott.

220211 Hanna Öberg of Sweden ahead of the women’s biathlon 7,5 km sprint during day 7 of the 2022 Winter Olympics on February 11, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Men den här säsongen hoppas hon få ordning på det hela. Under sommaren har svenskstjärnan tränat med ett nytt gevär som förhoppningsvis ska leda till fina resultat på världscupen.

Jag har bytt ut stocken. Det i sig innebär kanske inte en jättestor förändring i ställning eller så, men jag har finjusterat en hel del och jag har också velat få ner vikten på geväret, säger hon till Expressen.

”Det blir skillnad”

Hon berättar vidare att det förra geväret vägde upp till fyra kilo. Det nya är några hundra gram lättare vilket gör en stor skillnad.

Mitt gamla gevär var ganska tungt. Nu sparar jag ett par hundra gram i alla fall. Det blir skillnad. Nu slipper jag åka runt med den dödvikten och jag kan dessutom göra flera finjusteringar som jag tidigare velat göra, men inte kunnat, säger Öberg.

220203 Hanna Öberg of the Swedish biathlon team at a press event during the 2022 Winter Olympics on February 3, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Till helgen väntar SM i rullskidskytte i Östersund. Hanna Öberg är givetvis en av alla deltagare som kommer att ställa upp under lördag och söndagen.

Den här helgen blir en liten avstämning hur jag ligger till med de här bitarna och jag hoppas få ihop det på ett bra sätt. Det har känts bra, men vi får se i helgen när det är skarpt läge.

LÄS MER: Stjärnan Elvira Öbergs stora lycka – avslöjar nya kärleken: ”Jag är inte singel längre”