Frida Karlssons tydliga kritik mot landslaget – rasar mot beslutet efter avhoppet: ”Känner sig svartmålade”

Frida Karlsson och Maja Dahlqvist har lämnat skidlandslaget.
Men ett beslut från förbundet har nu lett till besvikelse.
– De känner sig svartmålade, säger mamma Mia Karlsson.

Linn Svahn har tidigare under året beslutat sig för att lämna skidlandslaget. Hon rehabiliterar nu sin skadade axel, och kommer framöver att träna med sina egna tränare, utanför landslagets träningsgrupp. Och på måndagen briserade den stora bomben.

”Hann inte ens gå ut med det”

Frida Karlsson, Sveriges största stjärna inom längdskidor, och Maja Dahlqvist, en av våra allra största sprintstjärnor, väljer även de att lämna landslaget. Anledningen sägs vara att man vill följa sin egen tråd i träningen, och framför allt minska antalet dagar när man är på läger.

220312 Frida Karlsson of Sweden after competing in Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on on March 12, 2022 in Falun. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Duon och förbundet har sagt att det inte är några ”hard feelings”, men viss besvikelse finns det ändå. Mia Karlsson, mamma och manager till Frida Karlsson, menar att man inte var helt nöjda med hur förbundet annonserade ut det hela.

– De hann inte ens gå ut till sina partners och till sina kamrater i landslaget med detta, utan det bara trycktes i väg som ett pressmeddelande. De hade ju kunnat göra den tillsammans med förbundet, men så blev det inte. Men de är inte ovänner med sina skidkompisar, säger hon till SVT.

Kände sig svartmålade

Samtidigt menar Mia Karlsson att Frida Karlsson och Maja Dahlqvist kände sig svartmålade av hur förbundet annonserade ut det hela.

– Det var deras (Frida Karlsson och Maja Dahlqvist) åsikt när de läste pressmeddelandet, som de fick två minuter innan det gick ut.

220311 Maja Dahlqvist of Sweden competes in the women’s Cross Country Skiing Sprint quarter final during the FIS Cross-Country World Cup on March 11, 2022 in Falun. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Mia Karlsson är öppen med att besvikelsen kan sitta i under en längre tid, men gläds samtidigt åt att det nu väntas ett uppehåll.

– Fördelen är att de inte behöver ha att göra med varandra så mycket under några månader. Just nu handlar det om att de måste landa i den här situationen. Nu är de tre som står utanför. De kommer säkert att hänga en del ihop, säger Mia Karlsson.

Hon syftar givetvis på Linn Svahn, och det är inte direkt en svag trio som nu lämnat landslaget.

LÄS MER: Norske expertens varning till Frida Karlsson och Maja Dahlqvist – pekar ut avgörande detaljen efter avhoppet

Få våra nyhetsbrev!