Frida Karlssons oväntade avslöjande – här är maträtten som hon absolut INTE kan äta: ”Alla skämtar om det”

Hon är en av Sveriges största skidstjärnor just nu.
Nu avslöjar Frida Karlsson vilken maträtt som hon vägrar äta.
– Det kommer aldrig in i kylskåpet och inte ens i närheten av huset, säger hon i en lång intervju med Allehanda.

Trots att hon bara är 21 år gammal har Frida Karlsson varit med om en hel del i skidvärlden. Hon har redan kammat hem 1 VM-guld, 3 VM-silver och 2 VM-brons i sina två första världsmästartävlingar i längdskidor.

Frida till OS

Men vad hon inte har fått uppleva än är ett vinter-OS. Nu väntar den nya säsongen med karriärens största höjdpunkt hittills.

Frida Karlsson, skidor
210223 Frida Karlsson of Sweden poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team during of the FIS Nordic Ski World Championships on February 23, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0075

Karlsson har redan fått en OS-biljett av SOK till vinterns stora skidfest i Peking och nu är förberedelserna i full gång för att pricka formen till februari.

Men det handlar inte bara om att träna rätt utan även att äta rätt. Och det finns en riktigt specialare till smörgås som unga svenskan mer än gärna äter på dagarna.
– Ja, du menar Frida-mackan, säger hon med ett skratt. Den kom till under VM i Oberstdorf när jag och våran landslagskock bakade bröd varje dag till alla i truppen. Det jag lägger på mackan, just nu använder jag bara vanligt enkelt rostat bröd, är mese och blåbärssylt. Den kombinationen kom till på VM och sedan dess har jag aldrig kunnat sluta äta den, säger hon i en intervju med Allehanda.

”Det är kris”

”Mese” är alltså messmör och en oerhört viktig ingrediens i Frida Karlssons kylskåp. Svenska skidstjärnan kan faktiskt inte vara utan sitt älskade pålägg.
– Mese är superviktigt, är den slut är det kris i mitt hus, det lovar jag. I övrigt skulle jag väl säga mycket frukt, ägg, mjölk, ost och skinka. Egentligen inget speciellt utöver det vanliga, jo rödbetsjuice som jag dricker dagligen, säger hon till lokaltidningen.

Frida Karlsson, skidor
210110 Frida Karlsson of Sweden after the women’s 10km cross-country skiing free technique mass start on January 10, 2021 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0112

När det kommer till vad hon absolut inte äter så finns det två tydliga vinnare. Och som hon även får ganska ofta av lagkamrater samt nära och kära.
– Surströmming kommer aldrig in i kylskåpet och inte ens i närheten av huset. Sedan har både jag och Wille svårt för falukorv. Är det ugnsbakad falukorv och potatismos när vi är på läger då vänder vi i dörren, alla skämtar om det idag, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Mammans ärliga ord om Frida Karlsson – efter omtumlande säsongen: ”Det var riktigt dåligt…”

Få våra nyhetsbrev!