Frida Karlssons nya superkontrakt – rekordavtal med giganten: ”Häftigt att vara i samma team som Messi”

Frida Karlssons nya superkontrakt – rekordavtal med giganten: ”Häftigt att vara i samma team som Messi”

Frida Karlsson är Sveriges hetaste idrottare.
Nu belönas hon – med ett monsterkontrakt med Adidas.
– Det känns häftigt att tillhöra samma team som Leo Messi och Mikaela Shiffrin, säger svenskstjärnan.

Frida Karlsson slog igenom med dunder och brak under VM i Seefeld förra våren. Hon var då junior – men blev hela tävlingens stora utropstecken med tre medaljer.

Nya monsteravtalet

Sedan dess har Karlsson hunnit gå igenom ytterligare en turbulent säsong, där hon på grund av misslyckade hälsotester tvingades avstå de flesta tävlingarna. Men mot slutet av säsongen var hon tillbaka med besked – och hann bland annat med att knäcka självaste Therese Johaug under en tremil.

190302 Frida Karlsson of Sweden poses with her gold, silver and bronze medals at the Medal ceremony for the women’s 30km during the FIS Nordic World Ski Championships on March 2, 2019 in Seefeld in Tirol. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87908

Nu kommer en enorm belöning. Enligt Aftonbladet har Karlsson skrivit på ett monsterkontrakt med Adidas, som sträcker sig över fyra år.

”Samma team som Messi”

Avtalet ska vara det största som Karlsson skrivit på sedan den enorma succén i VM.

– Det känns riktigt kul. Det är en ny typ av samarbete för min del. De sponsrar mig som person också, inte bara som skidåkare. Det känns som att de vill vara med på ett djupare plan vilket känns kul, säger hon enligt tidningen.

Frida Karlsson, skidor
200307 Frida Karlsson of Sweden poses for a photo as she celebrates winnning the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Adidas är en av världens största aktörer inom idrott, men är inte mest förknippat med vintersport. Sedan tidigare är atleter som Lionel Messi sponsrade av giganten.

– Jag har sett upp till Adidas när jag hållit på med olika idrotter, som fotbollen. Det är stort att vara en i ett sådant sammanhang. Det känns häftigt att tillhöra samma team Leo Messi och Mikaela Shiffrin, säger Karlsson.

”Betyder mycket”

Och pengarna ger en enorm frihet för Karlsson som privatperson.

– Det är klart att det betyder mycket. Detta är mitt jobb. Jag knäcker inte extra, det här är vad jag ska försörja mig på. Det här ger en extra trygghet göra min satsning med den träning som krävs fullt ut. Och jag kan tacka nej till andra avtal som jag skulle vara tvungen att säga ja till om jag inte hade haft det här, säger Frida Karlsson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!