Frida Karlssons mystiska problem – kan nu tvingas lämna världscupen: ”Kommer ta ett beslut ikväll”

Frida Karlsson slutade på en åttondeplats i fredagens distanslopp.
Nu kan hon avbryta världscuphelgen i Lillehammer.

Jag vet inte riktigt vad felet är. Vi får ta ett beslut i kväll, säger hon.

Det blev succé i Ruka förra helgen, och det började bra även i distansloppet i Lillehammer under fredagen för Frida Karlsson. Under första halvan av loppet fanns hon med i täten, men till slut blev det en besvikelse och en åttondeplats.

Okända skadan

Redan innan starten i dagens lopp märktes det dock att det var något som inte stod helt rätt till med Frida Karlsson – och hon har länge behövt behandling för sin ena höft som krånglat.
– Jag känner mig lite småstel. Det var ju länge sedan jag träffade min egen fysio Marcus Bystedt nu. Jag vet inte riktigt vad felet är, säger hon till Expressen efter dagens lopp.

LÄS MER: Frida Karlsson och Ebba Anderssons chock i Norge – överraskades av oväntad gest från Therese Johaug(!)

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
221202 Frida Karlsson of Sweden after competing in Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on December 2, 2022 in Lillehammer. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / COP 238 / MM0012

På lördag väntar sprint och på söndag står jaktstart på schemat. Men nu avslöjar Frida Karlsson att helgens tävlingar i Lillehammer svävar i ovisshet.
– Jag måste prata med mina tränare. Sedan får vi ta ett beslut i kväll, säger hon.

LÄS MER: Ebba Anderssons stora irritation – efter norska fulspelet i målfållan: ”De kan sluta med det nu”

Karlsson kan avbryta

Landslagets chef Anders Byström vet om Frida Karlssons problem, och säger att det slutgiltiga beslutet ligger hos henne och tränarna.
– Vi får se hur hon känner sig efter den här dagen. Det är upp till Frida och tränarna att bestämma vad som är bästa vägen framåt för Frida. Det är ju inte de här loppen som är viktigast i vinter, säger Byström.

Frida Karlsson, skidor
221126 Frida Karlsson of Sweden after the women’s 10 km pursuit during the FIS Cross-Country World Cup on November 26, 2022 in Ruka. Photo: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0043