Frida Karlssons kritik mot norska rivalerna – reagerar nu på draget mitt under tävling: ”Det kanske var en...”

Frida Karlssons kritik mot norska rivalerna – reagerar nu på draget mitt under tävling: ”Det kanske var en…”

Sverige blev trea efter Norge… och Norge.
Då var Frida Karlsson kritisk till sina konkurrenter.
– Det kanske var en protest…

Sverige hade en blytung start på söndagens mixedstafett i världscupen i Norge. Maja Dahlqvist lämnade över som sexa, och i topp hade Heidi Weng, norsk veteran och profil, en stor lucka ned till övriga konkurrenter. Men det höll inte i sig särskilt länge.

Karlssons känga

Frida Karlsson och Silje Theodorsen, som åkte för Norges andra lag i tävlingen, kom snabbt ikapp. Frida Karlsson var hungrigast och lade sig i täten, men sedan stannade loppet upp en aning. Frida Karlsson ville att någon av de norska åkarna skulle ta täten, men de bägge avvaktade och lät Frida Karlsson göra slitjobbet längst fram själv.

221211 Frida Karlsson of Sweden after 4×5 km mixed relay during the FIS Cross-Country World Cup on December 11, 2022 in Beitostølen. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Nu reagerar Frida Karlsson på de norska åkarna, och menar att det var ett taktiskt genomtänkt val, trots att lagen faktiskt tävlade mot varandra.

– Jag försökte få fram någon, men det blev jag som gick först. Antingen så var de väldigt trötta, eller så var det en protest, säger Karlsson till NRK.

LÄS MER: Stina Nilssons dolda talang har avslöjats – svenskan berättar sanningen med egna ord: ”Det känns coolt”

Norska svaret

De norska åkarna hade dock inte mycket för Frida Karlssons anklagelse. De båda norska lagen slutade till sist etta och tvåa (Sverige blev trea), och slog efteråt tillbaka mot Karlsson.

– Jag såg helt enkelt inte någon poäng i att dra. Det var inte någon taktik från min sida. Jag ville inte gå först, och det var enklast att gå bakom. Jag hade mer än nog med det att fokusera på, säger Heidi Weng.

221211 Frida Karlsson of Sweden, Heidi Weng of Norway and Silje Theodorsen of Norway compete in 4×5 km mixed relay during the FIS Cross-Country World Cup on December 11, 2022 in Beitostølen. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Silje Theodorsen håller med Heidi Weng, och menar att det inte var någonting man hade pratat om på förhand.

– Det blir lite så, när det är en fördel att ligga bakom. Jag tänkte att jag måste spara krafter till slutet, säger hon.

Calle Halfvarsson körde Sveriges sistasträcka, men han fick ge sig i en spurtduell och Sverige blev alltså trea.

LÄS MER: Mammans avgörande genidrag som förändrade Magnus Samuelssons liv – med hjälp av Arnold Schwarzenegger