Frida Karlssons härliga skämt till världen efter omtalade bakslaget – skickar nu klockren passning

Frida Karlsson tvingades stå över Sveriges höghöjdsläger.
Men hon verkar vara på gott mod ändå.
Nu skickar hon en klockren passning efter alla skriverier.

Frida Karlsson har minst sagt varit i ropen det senaste tiden, särskilt i Norge, vilket verkligen inte tillhör ovanligheterna nuförtiden. Anledningen är att svenskan tvingades stå över Sveriges höghöjdsläger i Italien, på grund av att hon under sommaren tvingades stå över en del tävlingar, och att hon helt enkelt behövt dra i handbromsen för att undvika överträning.

Missar lägret

Det svenska landslaget, och Frida Karlsson själv, har hela tiden dragit ner på allvaret kring det hela och menat att förberedelserna går bra och i stort sett som planerat, men så har man inte direkt tolkat det i grannlandet. Där har flera experter, framför allt Petter Skinstad, kommit med flera utspel om svenskans hälsa och träningsmetoder.

Frida Karlsson, skidor
210302 Frida Karlsson of Sweden after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 2, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0090

Experten har bland annat menat att Karlsson tvingas pausa sin träning för att hon tar ut sig för hårt i jakten på att komma ikapp Therese Johaug i spåren, något som Karlsson vid flera tillfällen slagit tillbaka emot. Men hur tar då svenskan utspelen i Norge, och beskedet kring att hon tvingas stå över höghöjdslägret? Med ro, verkar det minst sagt om.

Klockrena skämtet

Frida Karlsson har nämligen lite av ett eget läger med kompisen och landslagsstjärnan Maja Dahlqvist, och på Instagram har Frida nu lagt ut en bild på Instagram, där hon skojar till det i texten, som ju så klart hänvisar till att hon missar höghöjdslägret i Italien.

”Höjdskräck”, skriver hon, kort och gott.

210302 Frida Karlsson of Sweden celebrate after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 2, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Frida Karlsson har på Instagram Stories även lagt ut en bild på Maja Dahlqvist när det äts ”italienska köttbullar”, vilket även det är ett skämt om att hon missar lägret i just Italien. Frida Karlsson väntas inte missa världscuppremiären i Ruka, i slutet av november, utan kommer med all sannolikhet möta upp resten av landslagsgänget i förberedelserna så fort man ansluter till Sverige.

LÄS MER: Härliga domen inför vinterns OS – Sverige tippas nu slå alla tiders medaljrekord

Få våra nyhetsbrev!