Frida Karlssons första ord efter Petter Northugs fängelsedom: ”Det här påverkar ingenting”

Petter Northug har dömts till fängelse.
Nu öppnar Frida Karlsson upp om fortsatta samarbetet med norrmannens företag.
– De har verkligen stöttat mig i mina upp- och nedgångar och nu känner jag att det är tid för mig att ge tillbaka, säger svenskan till nyhetsbyrån TT.

Sedan över ett år tillbaka har Frida Karlsson varit sponsrad av Petter Northugs skidglasögonmärke. Men norrmannen har hamnat i rejält blåsväder senaste månaderna och nu dömts till sju månaders fängelse samt fått sitt körkort indraget på livstid på grund av fortkörning och narkotikainnehav.

Northugs dom

Trots det väljer 21-åringen ändå att fortsätta samarbetet med Northugs företag.
– Märket och företaget Northug trivs jag jättebra med som samarbetspartners. De har verkligen stöttat mig i mina upp- och nedgångar och nu känner jag att nu är tid för mig att ge tillbaka och stötta när det är tufft för dem. Den (fängelsedomen) kommer inte att påverka, säger Frida till nyhetsbyrån TT.

Frida Karlsson, skidor
201219 Frida Karlsson efter en träningstävling den 19 december 2020 i Östersund. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / COP 222 / ER0018

Det var i måndags som Northug gick upp i rätten och erkände sina brott. 34-åringen greps efter att ha fastnat i en fartkontroll när han körde 168 kilometer i timmen på en 110 väg, därefter ska polisen ha hittat narkotika i hans hem.

Karlssons ord

Norrmannen accepterar även Oslo tingsrätts dom på sju månaders fängelse och indraget körkort på livstid utan att överklaga. Frida Karlsson tycker att det är ett rättvist straff för Northug.
– Han ska ju få samma straff och bli behandlad som vem helst. Jag antar att det är domen för om det hade varit en vanlig ”Svensson”, säger hon i intervjun.
– Det han har gjort är rätt dåligt så det är väl en rättvis dom.

Petter Northug, Norge
200821 Petter Northug during a press conference on August 21, 2020 in Trondheim. The former cross-country skier has been charged by the police with speeding, driving under the influence of drugs and possession of drugs. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0017

Svenska skidstjärnan får även svara på frågan hur det här påverkar hennes anseende om Petter Northug, både som idrottare och person.
– Som idrottare påverkar det ingenting. Men han har det ju tufft som person, han är inne i en tuff period och det kan vem som helst vara. Det krävs att han gör en förändring och det har han varit väldigt noga med att trycka på att han ska göra.

Northug är en av skidhistoriens mest framgångsrika längdåkare med imponerande 2 OS-guld och hela 13 VM-guld insamlade. För drygt två år sedan avslutade han den framgångsrika skidkarriären och la pjäxorna på hyllan för gott.

LÄS MER: Kryphålet som kan rädda Petter Northug efter hårda fängelsedomen – och ge tillbaka honom körkortet(!)

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!