Frida Karlssons ärliga ord om tuffa tiden inför skid-VM: ”Har varit på botten och vänt”

Hittills har det blivit ett silver i VM 2021.
Nu öppnar Frida Karlsson upp om den tuffa tiden inför världsmästerskapet i Oberstdorf.
– Jag har varit på botten och vänt, säger hon till Sportbladet.

21 år gammal gör Frida Karlsson nu sitt andra senior-VM i tyska Oberstdorf. Det blev VM-silver i första loppet och en mycket skön revansch för svenskan som har haft en tuff uppladdning inför årets världsmästerskap.

Fridas tuffa tid

Det har funnits både tvivel och oro runt Karlsson den senaste tiden. Allting började med att hon ramlade under en hemmagjord träning i ett italiensk hotellrum och skadade sig så illa att hon tvingades bryta Tour de Ski.

Frida Karlsson, skidor
210228 Silver medalist Frida Karlsson of Sweden poses for a portrait at the Medal ceremony for the women’s cross-country skiing skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 28, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0087

Karlsson stod sedan över världscupen i Lahtis och gjorde comeback först i Falun. Men då fungerade det inte alls för svenskan som inte kunde hitta tillbaka till toppnivån igen och det ledde till att hon stod över även SM också.

GUIDE: Allt du behöver veta om skid-VM 2021: TV-tider, komplett schema och resultat

”Var på botten”

Samtidigt kom spekulationer och uppgifter om att Frida led av överträning, men det gick hon själv ut och dementerade kraftigt. Istället har kroppen påverkats av svår rehabilitering och tuffa behandlingar.

Frida Karlsson, skidor
210107 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after at a training session on day 7 of Tour de Ski on January 7, 2021 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0106

Därför kom VM-silvret i skiathlon väldigt lägligt för 21-åringen som nu kunnat skaka av sig all osäkerhet runtomkring henne. För det har inte varit lätt, det erkänner hon själv.
– Jag har gått min egen väg och varit på botten och vänt, säger hon till Sportbladet om senaste tiden.

Vändningen

Personlige tränaren Per Nilsson har varit oerhört viktig för Karlsson under den tuffa tiden fram till skid-VM. De har samarbetat ända sedan hennes gymnasietid och känner varandra mycket väl.
– Grejen är att jag inte har känt mig pigg alls efter Falun och inte där heller. Per har fått mig att tro på det. Han har sagt hur vi ska göra och att jag kommer att känna mig piggare, jag har inte haft något att mäta mig emot så jag har inte varit helt säker. Men Per har fått mig att tro på det, säger Frida till kvällstidningen.
– Jag har tränat väldigt lite den senaste tiden och gått en egen väg. Jag har haft samtalen med min tränare Per och kommit i riktig sinnesstämning dagarna inför VM.

Nu väntar nästa utmaning för Frida Karlsson när tisdagens 10 kilometer fristil står på VM-schemat. Då får svenskan en ny chans till att utöka prisskåpet med ännu en VM-medalj.

Dela artikeln om du håller tummarna för Frida Karlsson i skid-VM!

LÄS MER: Oväntade norska kritiken mot statsministern(!) – efter succén i skid-VM: ”Hyckleri”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!