Frida Karlsson nära tårar – efter Therese Johaugs stora kross: ”Väldigt besviken”

Elfteplats och över minuten efter Therese Johaug.
Då var Frida Karlsson nära tårar i SVT.
– Det är frustrerande när man vet vad man kan och så får man inte ut det när man vet att det är dags, säger stjärnan.

Förväntningarna på våra svenska skidstjärnor var stora när den nya världssäsongen drog igång på fredagen. Minitouren i Ruka inleddes, i vanlig ordning, med sprint.

Fiasko på fredagen

Men den som det på förhand pratats allra mest om, Frida Karlsson, tog sig inte ens vidare från kvalet. Det var chockade miner när inte bara Karlsson – utan även Charlotte Kalla, Maja Dahlqvist och Moa Lundgren – åkte ut redan i prologen.

Frida Karlsson
191129 Frida Karlsson of Sweden in the women’s sprint qualification during the FIS Cross-Country World Cup premiere on November 29, 2019 in Ruka. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_473

I stället var det Jonna Sundling som lite överraskande blev bästa svenska då hon slutade tvåa. På lördagen, under 10 kilometer, gick det ännu en gång tungt för Karlsson och övriga svenskstjärnor.

Johaug överlägsen

Redan efter 3 kilometer hade Therese Johaug, som gick till kvartsfinal i sprinten på fredagen, skaffat sig ett försprång på 16(!) sekunder, som bara ökade. Frida Karlsson inledde starkt, men tappade mycket under loppets gång och var aldrig nära en pallplats.

Foto: Skärmdump/SVT

Hon åkte dock in som bästa svenska, på en elfteplats och över minuten efter Therese Johaug. I SVT var superlöftet nära tårar.

– Det kändes inte bra i dag alls. Jag spänner mig och stressar i åkningen och får inte alls ut det jag kan. Jag var kanske lite väl revanschsugen, det var en dålig dag helt enkelt, säger hon, och fortsätter:

– Det är frustrerande när man vet vad man kan och så får man inte ut det när man vet att det är dags. Just nu är jag bara väldigt besviken. Jag vill för mycket i dag.

Dela för att hylla vår stjärna!