Förre OS-svenskens storsuccé i SM – bara fem(!) månader efter att ha blivit mamma

Förre OS-svenskens storsuccé i SM – bara fem(!) månader efter att ha blivit mamma

Många blev överraskade när Magdalena Pajala dök upp på SM-veckan.
Bara fem månader efter att ha blivit mamma.
Och vilken storsuccé det blev i sprintkvalet i dag!

Magdalena Pajala har en lång skidkarriär bakom sig med OS-debut redan 2010 och framförallt 3 SM-guld på meritlistan. Men den här vintern har den förre landslagsåkaren inte tävlat en enda gång.

Inte ett enda lopp i vinter

Skidvardagen har fått en paus och Pajala har blivit mamma. Därför var det så många som blev överraskade när 30-åringens namn dök upp på startlistan till sprintkvalet i dag – bara fem månader efter förlossningen.

Pajala startade sist av alla i torsdagens sprintkval men bjöd sedan på en otroligt stark prestation genom att knipa den 30:e och sista tiden för att nå kvartsfinal. En storsuccé för svenskan som bestämde sig först i måndags för att köra sitt allra första lopp den här vintern.

”Vilken överraskning!”

Efter kvalet firade Pajala med den fem månader gamla dottern Elsa i målfållan.
– Vilken överraskning, va? Det här hade jag inte räknat med. Men jag fick en sån boost när jag stod där på startlinjen – när alla kom fram och kramades och önskade lycka till, säger en överlycklig 30-åring till SportExpressen.
– Förberedelserna har ju varit annorlunda än det jag varit van vid. Det här var ju faktiskt mitt första sprintpass på hela vintern…

Snabbast av alla i kvalet var svenska sprintdrottningen OS-guldmedaljören Stina Nilsson, tre sekunder före tvåan Hanna Falk. Även Charlotte Kalla tog sig vidare från kvalet.

Dela artikeln för att hylla otroliga Magdalena Pajala!

LÄS MER: 40 år gammal och inget lopp på ett år(!) – utklassade ändå svenska OS-åkarna

Så knäcktes svenske landslagsåkaren helt av Wolfgang Pichler: ”Totalt bränd”