Finländska superblundern: Här hoppar skidåkaren rakt in i en kameraman(!): ”Jag ville försöka…”

Finländaren Jon Sallinen hade ingen vidare OS-debut.
Först rammade han en kameraman och bröt nyckelbenet – sedan var olyckan framme igen(!).

Freeski-åkaren Jon Sallinen har nog haft mest otur av alla samtliga idrottare i Peking. 21-åringen startade säsongen med ett brutet nyckelben, men var tillbaka i december och levererade goda resultat i världscupen inför OS.

Dubbla oturen

Men då var olyckan framme igen. Snön hade öst ned i tävlingsorten Zhangjiakou under dagen och föret blev klart långsammare. Flera åkare fick enorma problem, och finländaren Jon Sallinen drabbades nog allra hårdast. 21-åringen hade tränat på sitt kvalåk i flera veckor inför mästerskapet och planen var att säkra en finalplats redan i det första åket. Men då hände det som verkligen inte fick hända.

Foto: Discovery

I det sista hoppet i slopestylen högg skidan tag i snön och Sallinen förlorar balansen fullständigt. Då åkte han rakt in i kameramannen och blir liggandes, men kunde sedan ta sig ned för egen maskin. Sedan konstaterades att han under olyckan bröt nyckelbenet igen(!).

– Jag slog axeln ordentligt i smällen. När jag stod däruppe var jag inte helt säker på att jag ville åka en gång till. Jag hade så ont att jag inte kunde lyfta armen ordentligt, säger han till finska Yle Sport.

Egna orden om kraschen

Trots smärtan gav han sig ändå ut på sitt andra åk – och vurpade direkt. Alltså ingen superdag för finländaren som var enormt besviken efter kvaltävlingen.

– Jag är nog besviken på mig själv. Det här är en stor tävling för mig och jag ville försöka göra mitt bästa, säger Jon Sallinen.

Foto: Discovery

Se kraschen här:

LÄS MER: Svenska toksuccén i OS – har redan nu krossat alla tiders rekord när flera tävlingar återstår

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!