Fina stödet till Charlotte Kalla – efter tårarna i Lillehammer

Charlotte Kalla hamnade utanför pallen i jaktstarten i Lillehammer.
Då lämnade hon tävlingarna i tårar.
Nu får hon ta emot fint stöd från tränaren Magnus Ingesson.

Charlotte Kalla har varit på pallen i två av de fyra loppen hon kört i världscupen. I Ruka kom hon på andraplats i i fristilsloppet över tio kilometer i Lillehammer kom hon på tredje plats.

Lämnade i tårar

Men avslutningen i Lillehammer blev tuff för Kalla. Svensken jagade Therese Johaug i täten men tappade allt och slutade på en fjärdeplats.

Efteråt var det en uppenbart besviken Charlotte som lämnade den mixade zonen i tårar. Till helgen väntar nya tävlingar i norska Beitestölen där den svenska skiddrottningen finns med.

Nu, några dagar efter sammanbrottet, får hon fint stöd från tränaren Magnus Ingesson.

Stöttas av tränaren

I en intervju med VG konstaterar tränaren att söndagens jaktstart inte var någon katastrof från Kalla, som slutade 23 sekunder efter Johaug.

Att svenskan ska ha blivit knäckt på grund av Johaugs starka inledning konstaterar han inte är fallet.
– Det är viktigt att Charlotte är realistisk med vad hon kan förvänta sig. Hon vill vara på pallen i varje lopp, säger Ingesson till den norska tidningen.

I Beitestölen körs distanserna  15 respektive 30 kilometer fristil, samt stafett.

Stina Nilsson och Hanna Falk har sedan tidigare beslutat att nobba tävlingarna för att träna på egen hand hemma i Sverige.

”För hård mot sig själv”

Ingesson pratade med Kalla efter den uteblivna pallplatsen i Lillehammer, men vad de två pratade om vill han inte berätta.

Att Johaug är en tuff match vet de båda om. Samtidigt säger Ingesson att Charlotte måste blicka framåt mot vinterns stora mål; VM i Seefeld i februari.
– Charlotte är för hård mot sig själv. Hon kanske inte vinner allt men hon vill se att hon är med. Det är viktigt med tanke på VM, att man har känslan av att man är med, säger Ingesson till VG.

Dela för att visa ditt stöd till Charlotte Kalla!

LÄS MER: Ebba Anderssons stora pengaregn – efter jättesuccén: ”Oj!”

SVT-profilen Jacob Hårds kritik – efter Hanna Öbergs Bragdguld