Efter storbråket – nu vill TV-profilen ha drömjobbet på SVT Sport

Efter storbråket – nu vill TV-profilen ha drömjobbet på SVT Sport

Rickard Olsson petades från Vasaloppssändningen – i ett uppmärksammat storbråk.
Nu vill SVT-programledaren det lediga drömjobbet – som André Pops ersättare i Vinterstudion.
– Det vore skoj, de har en mysig stämning där, säger han till SportExpressen.

I början av veckan kom beskedet som skakade om alla Vinterstudion-älskare. Folkkäre programledaren André Pops lämnar svensk vintersports Heliga Graal för att kliva in i SVT:s Morgonstudion.

Det första beskedet var att kollegan Yvette Hermundstad kliver in och ersätter i Vinterstudion, precis som hon gjort tidigare. Men SVT har även öppnat för att ännu en programledare behöver plockas in.
– Det är ett mastigt jobb, så vi tror att vi kommer att behöva ytterligare en person, har Vinterstudions projektledare Erika Christensen sagt enligt SportExpressen.

En som definitivt är sugen på det jobbet är SVT-programledaren Rickard Olsson. Han är mest känd för alla otaliga program av ”Vem vet mest?”, men har även gjort en hel del sportprogram som Idrottsgalan och Vasaloppet.

Just det senare ledde till ett öppet storbråk när Olsson petades som flygande reporter från Vasaloppets sändningar – och blev rejält irriterad. Så just relationen mellan Olsson och SVT Sport är minst sagt ansträngd.
– Jag vet inte. Det blev en tokig soppa det där. Men ringer hon får jag ta det under övervägande. Det vore skoj. Det var ju Erika Christensen som fockade mig från Vasaloppet. Jag vet inte om hon är så sugen på att ringa mig och ge mig jobb på Vinterstudion, säger Rickard Olsson till SportExpressen och erkänner att han gärna vill jobba med sport igen.
– Jag gillar sport, framförallt längdskidor. De har haft en väldigt mysig stämning i Vinterstudion. Det är som sportens Go’kväll.

LÄS MER: Folkkäre SVT-profilens nya jobb – lämnar Vinterstudion.