Efter avhoppen – nu lämnar chefen det svenska längdlandslaget

.

Totalt tio år inom svensk skidsport.
Men nu lämnar Johan Sares sin roll som längdchef.
– Jag är redo för nya utmaningar, säger Sares i ett pressmeddelande.

Johan Sares anslöt till det svenska skidförbundet för tio år sedan, då med ett jobb som marknadschef.

Lämnar efter avhoppen

De senaste sju åren har han varit chef för längdåkningens verksamhet, men efter tre OS och fem VM väljer Sares att söka nya utmaningar.

– Beslutet har sakta men säkert växt fram det senaste året. Tiden känns rätt att gå vidare nu. Vi har en bra organisation, stark ekonomi med nytecknade och långa sponsoravtal, vilket innebär arbetsro några år framöver. Det känns väldigt stabilt och bra, säger Sares i ett pressmeddelande.

Längdlandslaget har, enligt förbundet, tredubblat sin omsättning under Johan Sares tid, och man har gått från noll kronor till 40 miljoner kronor i eget kapital.

Under Sares tid som längdchef har även framgångarna varit tydliga, framför allt på Sveriges damsida.

– Längdsporten har verkligen trollbundit mig från första dagen. Det har varit kul, inspirerande och spännande på alla sätt och vis, säger Sares, och fortsätter:

”Känt en enorm stolthet”

– Jag har känt en enorm stolthet över att få vara med om att leda och utveckla den här entusiastiska och framgångsrika verksamheten som genomsyras av imponerande kompetens och framåtanda.

Beskedet om att Sares slutar kommer bara två månader efter att förbundskapten Rikard Grip meddelade att han lämnar rollen som förbundskapten.

Sares och Grip har i cirka ett decennium varit svensk längdskidåknings kanske mest framträdande ledare.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!