Ebba Andersson avslöjar sanningen om Jerringpriset – och ärliga orden till Armand Duplantis: "Då känns det extra fint"

Ebba Andersson avslöjar sanningen om Jerringpriset – och ärliga orden till Armand Duplantis: ”Då känns det extra fint”

Ebba Andersson har knappt hunnit smälta euforin.
Nu erkänner svenskan sanningen om Jerringpriset.
– Det kändes lite som jag inte bara bar mig själv, säger hon till SVT.

Det var i måndags som Ebba Andersson chockades totalt när hon fick ta emot Jerringpriset. Efter två VM-guld och sammanlagt fyra medaljer på skid-VM blev hon framröstad av svenska folket för den prestigefulla utmärkelsen på Idrottsgalan.

Anderssons chock

Många trodde att det stod mellan Armand Duplantis och Daniel Ståhl men svenska skidstjärnan snuvade båda två. Inte ens hon själv trodde på det och extra speciellt blev det att 26-åringen inte ens var på plats utan fick hålla sitt segertal via videolänk.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
231116 Ebba Andersson poserar för ett porträtt under en pressträff inför Sverigepremiären i Skidor den 16 november 2023 i Gällivare. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / kod MA / MA0554

Nu avslöjar hon sanningen om känslorna efter att det gått några dagar.
– Det var otroligt. När jag satt där och det var jag och Armand (Duplantis) som var kvar så tänkte jag att det var kul så länge det varade, men nu är det bara att gratulera Armand till den här segern, säger Ebba i en intervju med SVT.
– Sedan lästes mitt namn upp och jag förstod först inte, sa de verkligen mitt namn? När det hade sjunkit in var det bara att försöka börja prata.

Ebbas ärliga ord

Ebba Andersson har sedan i måndags varit iväg med svenska skidlandslaget och avslöjar nu att hon tvingades låna kläder från en lagkamrat. För att kunna prata inför svenska folket och ett fullsatt Friends arena under Idrottsgalan.
– Jag skulle tänka på att inte ha några loggor i sändning och vi som är i väg på landslagsuppdrag där det är fullmatat med loggor. Min första tanke var att vända pyjamaströjan ut och in. Men sedan fick jag låna en av mina lagkompisars hoodie, berättar hon för tv-kanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
231023 Ebba Andersson, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Svenska VM-drottningen och den nyblivna Jerringprisvinnaren öppnar även upp om att det här inte bara var en seger och revansch för sig själv. Utan även hela skidlandslaget som inte fick några nomineringar i de vanliga priskategorierna på Idrottsgalan, tros ett rekordbra år bakom sig.
– Det kändes lite som jag inte bara bar mig själv utan även bar hela laget och skidsporten, när vi haft ett så pass bra år som lag utan nomineringar. Då känns det extra fint att vara på plats och här och tilldelas det här priset när jag faktiskt är med laget och få fira det tillsammans med dem.

Visst är Ebba Andersson en värdig vinnare av Jerringpriset? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Ebba Andersson kallad till krismöte i skidlandslaget – av den allra vackraste anledningen: ”Jag blev väldigt förvånad”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev