Dramat som tv-tittarna missade – svenskan knäckt av dubbla vurpor: ”Man blir förbannad”

Elvira Öberg blev bästa svenska i dag.
Men där bakom var det en annan svenska som var med om ett rejält drama.
– Jag har hunnit ramla två gånger. Man blir förbannad, säger Anna Magnusson till Sportbladet.

På fredagens sprint i österrikiska Hochfilzen blev det riktig sekundstrid om topplaceringarna. Bästa svenska blev jättelöftet Elvira Öberg som slog storasystern Hanna Öberg och bara var några få sekunder från en pallplats i världscupen.

Dubbla fall

Längre bak i resultatlistan fick en annan svenska kämpa rejält. Trots att Anna Magnusson höll nere skyttet på en bom kom ändå i mål nästan två minuter efter vinnaren och fick nöja sig med en 50:e plats.

Anna Magnusson, skidskytte
201203 Anna Magnusson of Sweden competes Women’s 7,5 km during the IBU World Cup on December 3, 2020 in Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0007

Trots det var hon ändå nöjd för det hade varit ett riktigt kämpigt lopp. Vad tv-tittarna inte fick se från Hochfilzen i dag var att Magnusson ramlade inte en gång – utan två gånger under sprinten.
– Ja, jag visar för mig själv att jag kan skjuta i dag, men tyvärr var det mycket annat strul på banan i dag. Jag har hunnit ramla två gånger så det hade kunnat bli ganska mycket bättre, det är surt, säger hon till Sportbladet.

”Förbannad”

Hennes första fall kom i straffrundan efter sin enda bom. När det blev helt fel med stavarna.
– Jag skulle klicka i stavarna men satte den mellan benen och gick ner på knä. Där tappade jag inte så mycket tid ändå, säger hon till kvällstidningen.

Anna Magnusson, skidskytte
201129 Anna Magnusson of Sweden after the women’s 7,5 km during the IBU World Cup on November 29, 2020 in Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0005

Betydligt värre blev det under spurtvarvet. När en oväntad isfläck i sista utförsbacken gav svenskan en rejäl vurpa.
– Där hade jag mycket fart så det tappade jag mycket på, man blir förbannad. När det äntligen går bra så håller det på och strular. Men jag har ingen annan att skylla än mig själv. Jag ville inte fega och hade bra självförtroende efter en bra kurva precis innan, säger 25-åringen i intervjun.

Efter en mycket fin säsongsinledning på världscupen för våra svenska skidskyttedamer har det nu varit tre raka tävlingar utan en individuell pallplats av svenskorna. Tidigare har Hanna Öberg varit på pallen tre gånger samt Elvira Öberg och Johanna Skottheim var sin gång.

LÄS MER: Elvira Öbergs nya jättelopp – topplacering och bästa svenska efter rafflande sekundstrid

Få våra nyhetsbrev!