Chockbeskedet: Stjärnan missar nu hela skid-VM – efter okänd skräckskada i Sverige(!): ”Jag har brutit…”

Bara veckor kvar till VM.
Nu kommer chockbeskedet att veteranen Kerttu Niskanen missar mästerskapet.
Det efter en otäck skada i Sverige.

När världscupen den gångna helgen kom till Falun i Sverige så var det långt ifrån enbart positiva tongångar. Under framför allt de två distansloppen – på fredagen och lördagen – så var banan rejält isig, och det var flera krascher som påverkade mycket.

Flera krascher

Värst var det på lördagen, då det var masstart vilket innebar mer trängsel i kurvorna, och fler åkare på mindre yta. Under framför allt herrloppet var det flera allvarliga krascher, och värst gick det för engelsmannen Andrew Young – som dundrade rakt igenom en reklamskylt i utförsåkningen, och tvingades uppsöka sjukhus med en allvarlig skada.

191207 Kerttu Niskanen of Finland competes in the women’s skiathlon during the FIS Cross-Country World Cup on December 7, 2019 in Lillehammer. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Men även på damsidan skedde incidenter, och från ryskt håll har kritiken varit stor efter att stjärnan Natalja Neprjajeva bröt handen under loppet. Nu kommer nästa skadebesked från kaosloppen i Falun.

Missar nu VM

På Instagram menar nu nämligen den finska veteranen Kerttu Niskanen, att hon bröt vadbenet under tävlingarna, och att hon således missar VM som börjar i slutet av februari.

”Jag har brutit vänster vadben. Jag har känt mig i bra form men inte kunnat visa vad jag kan i vinter. Nu känns det väldigt dåligt och obeskrivligt tråkigt”, skriver hon på Instageram.

Foto: Instagram

Kerttu Niskanen stöttas även av sin lillebror, tillika längdstjärnan Ilvo Niskanen, som framför allt berömmer systern för det faktum att hon fortlöpte loppet i Falun trots skadan.

”Resan till Falun blev verkligen inte bra. Det är otroligt att du inte hoppade av loppet, utan att du kämpade dig i mål med brutet vadben. Du är en riktig kämpe och du kommer att klara av den här motgången!”, skriver han.

LÄS MER: Landslaget sätter nu ned foten ordentligt – efter hatet mot Calle Halfvarsson: ”Så jävla mycket skit”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!