Charlotte Kallas underbara överraskning – här ger hon barnen ett minne för livet: ”En fantastisk insats”

Alla barnen i skidklubben Matfors SK fick den allra bästa säsongsavslutningen.
När Charlotte Kalla helt plötsligt dök upp och förgyllde dagen.
”Det här var en säsongsavslutning som heter duga och som vi sent kommer att glömma”, skriver Matfors SK i ett inlägg på Facebook.

Hon är en av Sveriges främsta skidåkare genom tiderna och laddar nu för ännu en säsong med OS 2022 som det stora målet. Försäsongen är i full gång för Charlotte Kalla men hon hinner ändå med att vara en otrolig förebild för andra.

Kalla dök upp

Framförallt för barnen och det visar verkligen hennes senaste intiativ som nu hyllas stort. När den lilla skidklubben Matfors SK hade säsongsavslutning för barnen i 8-10 år så överraskades alla när Sveriges främsta kvinnliga olympier genom tiderna helt plötsligt dök upp.

Charlotte Kalla, skidor
210503 Charlotte Kalla under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 3 maj 2021 i Åre. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0039

Kalla klev in och tog över träningspasset tillsammans med barnen och gav de unga skidåkarna ett minne för livet.
”Barnen fick testa på Charlottes kroppsaktiveringsprogram som hon använder innan sina skidpass och blev instruerade i skidgångens ädla konst. Vanlig skidgång, ‘älghufs’ och sprättande skidgång genomfördes innan det var dags för stafetter och ‘träddunkningsintervaller’. Det var full fart och hög intensitet så till och med Charlotte blev svettig”, skriver Matfors SK i ett inlägg på sin Facebook-sida tillsammans med bilder från den roliga säsongsavslutningen med Kalla.

”Stort leende”

Anledningen till att landslagsstjärnan lämnade hemstaden Sundsvall för att bege sig ett par mil bort till Matfors var för att skidklubben hade vunnit en tävling. Det var skidförbundet som arrangerade tävlingen och förstapriset var ett personligt besök från Kalla.
”Charlotte gjorde en fantastisk insats som inspiratör och instruktör till barnen som alla gick därifrån med ett stort leende och minnen som de länge kommer bära med sig”, skriver förbundet i ett pressmeddelande på sin officiella webbplats.

Charlotte Kalla, skidor
210503 Charlotte Kalla under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 3 maj 2021 i Åre. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0039

Kommande säsong kan mycket väl bli den allra sista för 33-åriga Charlotte Kalla som vunnit 3 OS-guld, 6 OS-silver, 3 VM-guld, 6 VM-silver, 4 VM-brons och hela 35 SM-guld under karriären. Vinter-OS 2022 i Peking kan därför bli hennes stora avskedsföreställning på den internationella scenen.

Vilken otrolig förebild Charlotte Kalla är. Dela artikeln för att hylla henne!

Hela inlägget:

Charlotte Kalla, skidor
Från Matfors SK på Facebook.
Charlotte Kalla, skidor
Från Matfors SK på Facebook.

LÄS MER: Mammans ärliga ord om Frida Karlsson – efter omtumlande säsongen: ”Det var riktigt dåligt…”

Få våra nyhetsbrev!