Charlotte Kallas stöd till hemskickade Hanna Falk: ”Tufft för mig att se henne”

Hanna Falk petades och skickades hem från OS i Pyeongchang. Nu stöttas hon av Charlotte Kalla
– Det är tufft för mig att se någon må dåligt, säger hon till Expressen.

Hanna Falk inledde OS i Pyeongchang starkt med en femteplats i sprinten och blev tredje bästa svenska i 10 kilometers-loppet. Men sedan gick det utför.

Falk petades i stafettlaget, något som kritiserades hårt av hennes tränare Niklas Grön. Kort därefter kom beskedet att Falk skickades hem från OS.

Stöttas av Kalla

Trots petningen visade Hanna Falk sitt stora stöd för övriga lagkamrater, berättar Charlotte Kalla.

Samtidigt har uttagningarna påverkat henne, och nu visar Kalla sitt stöd för hemskickade Falk.
– När någon blir ledsen försöker man stötta givetvis. Och samtidigt som vi alla vet att det här är en del av sporten så är det tufft för mig att se någon må dåligt, säger Kalla till Expressen.

”De har gjort det möjligt”

Under onsdagen kör Charlotte Kalla och Stina Nilsson sprintstafetten för Sverige. Där blir det en riktig superduell mot Norge som matchar Maiken Caspersen Falla tillsammans med Marit Björgen.

Kalla, som redan tagit ett guld och två silver i OS i Pyeongchang, siktar nu på sin fjärde medalj. Men utan stödet från övriga åkare, bland dessa Hanna Falk, anser hon att det är svårt att prestera.
– Jag har känt ett stort stöd av Hanna genom hela det här. De håller tummarna, inför stafetten så är vi så många fler än vi fyra som står på startlinjen som vill att det ska gå bra för laget och som har gjort det möjligt att vi får de prestationer vi får, säger Kalla till Expressen.

LÄS MER: Per Elofssons nya utspel – avslöjar den mörka sanningen: ”Över hälften var dopade”

Norska svaret efter Charlotte Kallas fräcka passning: ”Det som Stina fruktar mest”

Följ oss även på Instagram!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);