Charlotte Kallas stenhårda krav när stjärnorna möts: ”Så måste det bli”

.

I helgen träffas skidåkarna och Internationella skidförbundet.
Då ställer Charlotte Kalla krav på förändring.
– De som åker bäst tjänar mer, så måste det verkligen bli, säger hon till Sportbladet.

Bara ett par tävlingar återstår av skidsäsongen. Under tävlingarna i Falun träffar nu de aktiva det Fis, det internationella skidförbundet, för att diskutera förändringar inför kommande säsong.

En förändring som stjärnåkarna vill se är fördelningen av prispengar. Inför förra säsongen gjorde Fis en förändring, där de 20 bäst placerade fick ta del av prispengarna. Tidigare gick det till topp tio.

Då inte den totala summan ändrades, så innebar det i praktiken att de allra bästa åkarna gick ner i lön. Något nu stjärnorna vill ändra på.
– Att de som åker bäst tjänar mer, så måste det verkligen bli. Men jag vet faktiskt inte vad man ska ha för förväntningar eller förhoppningar. Man hoppas alltid att de ska bli någon förändring för det är galet länge de legat på de här nivåerna. De bästa ska tjäna mest, så är det ju, säger Charlotte Kalla till Sportbladet.

”Fel att vinnaren går ner i lön”

Förändringen genomfördes då en klar majoritet av skidåkarna ville att fler skulle få ta del av prispengarna. Det är knappast någon skräll om bredden vill fortsätta att få betalt på samma sätt som under den gångna säsongen.
– Nu har vi 20 personer som får prispengar och många tycker att det är jättebra. För många nationer möjliggör det att åkarna mellan 10–20 kan åka världscup att det får den där lilla pengen. Sedan i andra ändan blir det fel att den som vinner ska gå ner i lön, säger Ida Ingemarsdotter till Sportbladet.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);