Charlotte Kallas sköna glädjebesked inför OS-premiären: ”Det är löst”

Nu kan äntligen Charlotte Kalla andas ut.
För nu har glädjebeskedet inför vinter-OS kommit.
Tränaren Magnus Ingesson får nu coacha svenska guldhoppet.

Ända sedan lördags har Charlotte Kalla varit på plats i Pyeongchang för att ladda upp inför vinter-OS. Dels har hon flyttat in i OS-byn men även varit ute och provat tävlingsbanorna.

Dock har svenskan störts under OS-uppladdningen av att hennes personliga tränare Magnus Ingesson inte fått någon ledarväst än, vilket är ett måste för att få kliva in på OS-banorna. Anledningen är att Ingesson står utanför det ordinarie längdlandslaget och tränar bara Kalla.

”Det är inget större problem”

Men nu kommer det stora glädjebeskedet när SOK meddelar att Kalla äntligen kan andas ut.
– Det är löst. Han (Ingesson) har en ackreditering. Sen får vi ta det dag för dag. Det ska delas på ett antal västar, det är inget större problem, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK, till SportExpressen.
– Det finns en hel radda olika ackrediteringar. Magnus är ju inte med i truppen utan är en personlig tränare och det finns andra som är i samma situation. Det finns flera önskemål om olika accesser från olika personer, så det gäller att få ihop det i slutändan. Men så är det varje spel. Det handlar om att pussla under OS och överföra västar mellan varandra.

”Hon behöver inte oroa sig”

Extra skönt besked för svenska skiddrottningen som kliver in i tävlandet redan på lördag i damernas skiathlon. Och från och med nu kan Kalla bara fokusera på tävlandet, tillsammans med personlige tränaren Magnus Ingesson.
– Hon behöver inte oroa sig. Det som behövs kommer att lösa sig. Och det här är ingen exklusiv sak. Han har inte fått något som ingen annan har. Det handlar om att hjälpas åt. Det är egentligen ingen fråga längre, säger Reinebo till SportExpressen.

Dela artikeln för att heja på Charlotte Kalla inför OS!

LÄS MER: SVT-experternas dom: Så många OS-medaljer ar Sverige i Pyeongchang

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter

Följ oss även på Instagram!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);