Charlotte Kallas miljonklipp – gör rekordstor vinst trots spelbolagsnobben

Charlotte Kallas miljonklipp – gör rekordstor vinst trots nobben

Charlotte Kalla väljer att inte samarbeta med spelbolag.
Men trots det gör hon en stor miljonvinst under det senaste räkenskapsåret.
Det visar hennes årsredovisning vilken SportExpressen har tagit del igenom.

Charlotte Kalla har en succésäsong i ryggen. Fyra OS-medaljer och fina insatser i världscupen summerade en framgångsrik säsong för skiddrottningen.

Kallas nya miljonregn

Men det är inte bara i skidspåren som Kalla har gjort fina resultat. Det visar sig även i plånboken, visar hennes årsredovisning vilken SportExpressen tagit del av.

Charlotte Kalla. Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

31-åringen har ett eget bolag, ”Charlotte Kalla AB”, vilket hon äger till 100 procent. Redovisningen gällande tidsperioden 1 juli 2017 och 30 juni 2018 visar att Kalla gjort en stor miljonvinst.

Vinsten ökade från 4,1 miljoner kronor till 7,6 miljoner kronor under tidsperioden jämfört med förgående år. En ökning på cirka 3,5 miljoner kronor.

Det egna kapitalet uppgår nu till nära 18 miljoner kronor.

Med en lyckad vintersäsong med stora framgångar i olympiska spelen har intäkterna ökat avsevärt såväl vinstarvoden som sponsoravtal”, står det i årsredovisningen enligt SportExpressen.

Väljer bort spelbolag

Omsättningen för bolaget ökade med drygt 3,5 miljoner kronor från föregående år och är nu uppe i 11,2 miljoner kronor, vilket är nytt rekord.

Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Efter OS-succén konstaterades hennes manager Olle Håkanson att hon ökat i värde. Men noterbart är att Charlotte Kalla valt en annan väg en många idrottare.

I maj berättade hon att hon vägrar samarbeta med spelbolag.
– Jag vet inte om jag vill gå in på varför, man kanske får käka upp det, men… Det finns så mycket lagstiftning som inte når de utländska spelbolagen och de tar inget ansvar för de som har problem. Det finns ett så himla stort mörkertal med spelmissbruk och är man stor måste man också ta ansvar, sa Kalla då.
– Precis som med andra beroenden så är det så många som drabbas runt omkring.

Detaljens som står ut

I helgen är Charlotte Kalla tillbaka i världscupspåren med övriga eliten när premiären körs i finska Ruka.

Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Förra helgen, i den nationella premiären i Bruksvallarna, vann hon loppet över 10 kilometer och kom två på det kortare femkilometersloppet.

Kalla har dragit in mycket pengar under det beskrivna räkenskapsåret – men en detalj står ut. 31-åringen har varit sparsam gällande egen utdelning och ”bara tagit ut 270 000 kronor.

Dela för att hylla vår skiddrottning Charlotte Kalla!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/KS6SekViAo5a8YenXsZh8d-qtJ6QjoRd6obSs4RBxreyaOT5kf5FzpuyX6MX1XWm?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Svenske VM-hjälten talar ut om tuffa diagnosen: ”Han kan inte prata”

Marcus Hellner la skidorna på hyllan och försvann – det gör OS-guldhjälten i dag