Charlotte Kallas känslosamma ord – efter nya skidbeskedet

Charlotte Kallas känslosamma ord – efter nya skidbeskedet

.

SVT tappar världscupen i alpint och längdskidor, som i stället flyttar in till Viasat.
Nu berättar Charlotte Kalla om känslorna kring beskedet.
– Det känns vemodigt, säger hon till Expressen.

Beskedet slog ned som en bomb under torsdagsförmiddagen.

Efter otaliga år som ett givet inslag på SVT:s helgtablå så kommer världscupen i längdskidor och alpint i stället sändas på Viasat från och med 2021.

Kallas första ord

Anledning till att SVT till sist förlorar rättigheterna är att Nent Group, koncernen som har Viasat-kanalerna, kunde buda över hela Norden, vilket även

– Vintersport är centralt för SVT och vår publik och därför ansträngde vi oss mer än vi någonsin gjort på detta område. Men eftersom vårt bud gällde Sverige kunde vi inte tävla mot en koncern som ville köpa hela Norden. Således har rättigheterna även gått NRK och YLE förbi i detta läge, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson till kanalens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Många har blivit berörda och engagerade av beslutet om kanalbytet, och nu uttalar sig Sveriges största skidåkare:

– Oj, det känns faktiskt lite vemodigt, säger Charlotte Kalla.

”Bidragit med mycket”

Skidstjärnan menar att SVT har gjort ett stort jobb för skidåkningens utveckling i Sverige.

Samtidigt ser hon positivt på det hela.

– SVT och ”Vinterstudion” har bidragit med mycket för längdskidåkningens exponering ut till folket. Klart jag kommer sakna deras sändningar och engagemang i och utanför ”Vinterstudion”. Samtidigt blir det spännande att se vad Viasat kan leverera i framtiden. Det blir säkert bra, säger hon.

Det händer med Vinterstudion

Vad som kommer hända med klassiska Vinterstudion är oklart.

SVT säger att de har förhoppningar att, oavsett hur upplägget blir, göra det populära programmet även efter att Viasat tagit över rättigheterna.

Viasat har inte uttalat sig om man kommer ta efter succékonceptet.

– Svensk vintersport är bland det finaste och mest traditionsstarka vi har och det engagerar den stora svenska sportpubliken. Det är en ära att föra den traditionen vidare och det är med stor ödmjukhet och stolthet vi ska ta oss an det här, säger Per Nunstedt, sportchef på Nent Group.

Dela för att berätta vad du tycker om det här! 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);