Charlotte Kallas helt okända kamp – berättar nu om blytunga perioden: ”Jag var lite naiv…”

Hon blev ordentligt sjuk av covid-19.
Nu berättar Charlotte Kalla att hon sjuknade in – även av vaccineringen.
– Det var en pärs för kroppen att ta sig igenom det, säger hon till Expressen.

Charlotte Kalla har inte direkt haft tur med skador och sjukdomar under de senaste åren. För cirka ett år sedan, inför den nya säsongen, sjuknade Kalla in i covid-19, vilket förstörde stora delar av den första halvan av säsongen, och det påverkade definitivt förberedelserna inför VM, som gick i februari.

Sjuknade in

Charlotte Kalla har även kämpat med en ryggskada, och förra veckan tvingades hon till isolering i samband med magproblem under ett landslagsläger i Frankrike. Men Kalla har även, tidigare under året, haft problem med vaccineringen av covid-19.

Charlotte Kalla, skidor
200214 Charlotte Kalla of Sweden is being interviewed during a press meeting ahead of the Ski Tour 2020 on February 14, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_506

För Expressen berättar Kalla att hon blev rejält sänkt av de två sprutorna.

– Ja, det var kämpigt. Jag var kanske lite naiv där. Tänkte bara att det var för att jag fått något insprutat i kroppen som febern kom – och att det inte är så farligt den här gången, säger hon.

”Blev mycket sämre”

Charlotte Kalla var som bekant rejält sänkt av covid-19 – men detta var trots det ändå värre.

– Ja, jag blev mycket sämre efter vaccinationssprutorna än när jag faktiskt var sjuk i covid, säger hon.

210304 Charlotte Kalla of Sweden after the Women’s Cross Country Skiing 4 x 5km Relay during the FIS Nordic Ski World Championships on March 4, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Charlotte Kallas insjukning i samband med vaccineringen påverkade även hennes träning och förberedelser inför den stundande OS-säsongen.

– Och även om man vet vad anledningen är till att man får de där symptomen så är det ju aldrig kul att bli hängig. Speciellt när det påverkar träningen, säger hon.

LÄS MER: Världsstjärnans jättehyllning till Duplantis – om stora talangen i en helt annan sport(!): ”Han är ett monster”

Få våra nyhetsbrev!