Charlotte Kalla sätter nu ned foten – avslöjar vilken fråga hon aldrig mer vill höra: ”Det är så tröttsamt…”

Charlotte Kalla har fått nog.
Hon är trött på frågan om sin framtid.
– Det är så tröttsamt, säger hon.

Charlotte Kalla är Sveriges främsta längdskidåkare genom tiderna och har i långt över ett decennium varit ansiktet utåt för en av de största sporterna i Sverige. Hon har vunnit det mesta som går att vinna, och rankas ständigt som en av våra mest folkkära idrottare.

Tröttnat på frågan

Men de senaste säsongerna har resultaten inte riktigt gått i Kallas väg, och numera har hon tuff konkurrens av åkare som Frida Karlsson och Ebba Andersson. Hon har dessutom haft problem med skador och fick förra säsongen delvis förstörd av coronaviruset. Hon har nu blivit 34 år, vilket varje vinter leder till mängder av frågor kring hennes framtid. Hur länge kommer hon egentligen hålla på? Blir OS hennes mästerskap?

Charlotte Kalla, skidor
201219 Charlotte Kalla inför en träningstävling den 19 december 2020 i Östersund. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / COP 222 / ER0018

Kalla får frågan varje gång hon möter media – och nu är hon trött på det.

– Den kommer tidigare och tidigare varje år. I går var det inte bara i en intervju som jag fick svara på den frågan, säger Charlotte Kalla till Aftonbladet.

”Väldigt tröttsamt”

Charlotte Kalla menar nu, precis som hon gjort alla tidigare år, att hon vill avsluta säsongen innan hon tar beslut om nästa.

– Det blir väldigt tröttsamt att få alla frågor när alla vet att SM är först i april, säger hon.

Charlotte Kalla, skidor
200214 Charlotte Kalla of Sweden is being interviewed during a press meeting ahead of the Ski Tour 2020 on February 14, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_506

Samtidigt menar stjärnan att hon har förstående för att folk undrar – men att det tar på krafterna.

– Jag förstår den, det är naturligt. Jag har en lång karriär bakom mig. Samtidigt behöver jag vara mån om min energi och det är inte att prata om en kommande säsong när jag är mitt upp i den säsong som fortfarande är. Jag försöker vara tålmodig och be om respekt om jag inte har svar. Jag vet lika lite som ni andra om framtiden.

LÄS MER: Daniel Ståhls udda drag för att bli tidernas bästa – gör nu jätteförändring: ”Som en pensionär…”

Få våra nyhetsbrev!