Charlotte Kalla i krismöte inför VM – efter kritiken från landslagskollegan: ”Det viktiga är att…”

Trots stor oro fick Charlotte Kalla till slut en plats i VM-truppen.
Det ifrågasattes rejält av landslagskollegan Anna Dyvik som blev petad.
Nu kommer Kallas svar efter krismötet inför skid-VM.

Årets skidsäsong har varit tuff för Charlotte Kalla. Allt började med att hon drabbades av covid-19 strax före säsongspremiären och det påverkade hela vintern.

Dyviks kritik

Svenskan åkte på flera bakslag när hon skulle komma tillbaka från sjukdomen och först i januari gjorde 33-åringen comeback i världscupen. Men sedan började problemen igen och landslagsledningen meddelade att Kalla drabbats av ryggproblem.

Anna Dyvik, skidor
210206 Anna Dyvik of Sweden after a Women’s Sprint quarterfinal during the FIS Cross-Country World Cup on February 6, 2021 in Ulricehamn. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0120

Det väckte en stor oro inför skid-VM men när VM-truppen presenterades i förra veckan fanns Kallas namn ändå med på listan över de åtta damåkarna. Vilket väckte både besvikelse och kritik hos Anna Dyvik som petades från VM-truppen i sista stund.

Efter att VM-truppen offentliggjorts gick Dyvik ut och starkt ifrågasatte uttagningen av mästerskapsveteranen Kalla.
– Det är kul för henne. Men jag tycker kanske att jag har presterat bättre än henne i år. Jag har haft värre ryggproblem än vad hon har haft. Jag hade stora problem med ryggen i Ruka men jag kom inte 48:a, jag var 34:a i jaktstarten som sämst, sa Dyvik i en intervju med Sportbladet.
– Ska Charlotte få åka en distans på VM kan jag också få åka en distans.

Kallas svar

Sedan dess har det varit tyst från Kallas sida, som just nu är tillsammans med VM-truppen på läger i Saxnäs. Men nu bryter 33-åringen tystnaden och besvarar hårda kritiken från landslagskollegan Dyvik.
– Vi har haft kontakt och det är utagerat. Så nu blickar vi båda framåt, säger Kalla till SportExpressen utan att gå in på fler detaljer om krismötet mellan henne och Dyvik.
– Det är mindre viktigt. Det viktiga är att ta tag i såna här saker direkt när de uppstår.

Charlotte Kalla, skidor
201219 Charlotte Kalla inför en träningstävling den 19 december 2020 i Östersund. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / COP 222 / ER0018

På frågan om hon blev överraskad av kritiken från Anna Dyvik svarar svenska skidstjärnan så här:
– Jag vet inte vad jag ska svara på det, säger Kalla.

Charlotte Kalla går nu in i sin åttonde raka VM-turnering och har hittills under karriären kört hem 3 VM-guld, 6 VM-silver och 4 VM-brons för Sverige. 

LÄS MER: JÄTTESKRÄLLEN: Sverige tar silver i alpina VM – tar medalj i lagtävlingen efter superdrama

Få våra nyhetsbrev!