Calle Halfvarssons störtsköna svar på den svåra frågan om framtiden: ”Då ser ni mig i en…”

Calle Halfvarsson laddar för ännu en skidsäsong.
Hans 15:e totalt på världscupen och kanske den sista.
Nu ger svenske skidprofilen ett störtskönt svar på den svåra frågan om framtiden.

Han tvekade länge men bestämde sig till slut för att fortsätta karriären ytterligare en säsong. Calle Halfvarsson fick nytt självförtroende och en ny gnista i karriären efter förra säsongens fina resultat.

Halfvarssons beslut

34-åringen var så oerhört nära att ta karriärens allra första individuella medalj under skid-VM i Planica tidigare i år. På världsmästerskapets sista dag var Halfvarsson med in i det sista på herrarnas femmil och gick en rafflande spurtduell mot yngre lagkamraten William Poromaa.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Calle Halfvarsson, skidor
230325 Calle Halfvarsson of Sweden competes in men’s free technique sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 25, 2023 in Lahtis. Photo: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN / COP 211 / TH0026

Veteranen fick till slut ge sig och inkasserade ännu en irriterande fjärdeplats. Men det väckte också en stor revanschlust i Calle att förlänga karriären och nu gör han sig redo för sin 15:e säsong på världscupen.

LÄS MER: Charlotte Kallas första ord efter Therese Johaugs känslosamma utspel om barnet: ”Aldrig förlåta det”

Calles sköna svar

Tyvärr är det ett mästerskapsfritt år som väntar så drömmen om en individuell medalj får fortsätta dröja. Men den stora frågan är hur länge Calle Halfvarsson orkar hålla på i spåren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Calle Halfvarsson, skidor
230219 Calle Halfvarsson of Sweden poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 19, 2023 in Unterferlach. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0508

Samtidigt som han tänker på slutet drömmer hans lagkamrater om det eventuella vinter-OS 2030 som Sverige och SOK (Sveriges olympiska kommitté) försöker få till svensk mark. VM-bronshjälten Poromaa ser det som en dröm med OS på hemmaplan och han skulle då vara 29 år gammal.
– Det vore otroligt om det skulle bli så. Framförallt skulle det vara roligt som atlet, det är inte många som får vara med om det. Jag tror att vi i Sverige skulle gynnas väldigt mycket av det. Det är det största som kan hända inom idrottsvärlden, säger han i en intervju med Radiosporten.

LÄS MER: Frida Karlsson avslöjar nu stora dramat med polisen – och chock-sms:et som förändrade allt: ”Va!?”

Halfvarsson får också samma fråga och inser att han kommer att vara 41 år när det är dags för vinter-OS 2030. Då svarar han på det mest klockrena sättet om framtiden.
– Det är nog faktiskt större chans att ni ser mig köra lastbil eller något sånt då, haha. Det blir nog en roll utanför skidåkningen då, säger han med ett skratt.

Visst är det här ett skönt svar av Calle Halfvarsson? Dela artikeln och säg din åsikt!