Calle Halfvarssons klockrena pik mot Northug – efter attacken på Sverige

Petter Northug kallade det svenska skidlandslaget för ”det sorgligaste någonsin”
Nu svarar Calle Halfvarsson på attacken.
Och det med en rejäl pik mot norrmannen.

Petter Northug meddelade under torsdagen att han överväger att lägga av. I dag startade han när det norska landslaget premiäråkte i Beitostölen.

Attack på Sverige

Men Northugs start blev allt annat än lyckad. Norrmannen diskades efter att i det klassiska loppet använt sig av skejttag utmed banan.

Foto: Bildbyrån

Inför säsongen har det svenska herrlandslaget tappat två stora profiler. Både Marcus Hellner och Emil Jönsson har lagt skidorna på hyllan.

Petter Northug är inte ett dugg rädd för det svenska laget inför säsongen. På en presskonferens sågade han de kvarvarande åkarna totalt.
– Det är ju som en dålig Gott och blandat-påse, där man inte hittar något gott men man äter det ändå. Det är nog det sorgligaste svenska elitlaget någonsin, sa han då.

Foto: Bildbyrån

Flera av de svenska åkarna gjorde säsongspremiär redan under fredagen i de traditionella tävlingarna i Bruksvallarna.

Halfvarssons svar: ”Dålig godis”

Calle Halfvarsson och Jens Burman med flera kommer till start i morgon för att nästa vecka sikta in sig på världscuppremiären i finska Ruka.

Halfvarsson har en tung säsong i ryggen och hoppas på framgångar i år, inte minst på VM i Seefeld i februari.

Foto: Bildbyrån

Nu svarar han på Northugs kritik på ett minst sagt klockrent sätt.
– Han har ju själv sagt att han är i dålig form, och det har han ju varit i några år nu, säger Halfvarsson och fortsätter med att svara på Northugs kritik:
– De (norska laget reds anm) är väl också som en gott och bland-påse, baraatt det finns en dålig godis och det är Petter.

https://www.facebook.com/255954806052/posts/10155774661606053

Dela för att stötta de svenska herrarna i vinter!

LÄS MER: Ebba Anderssons jättesuccé i premiären: Besegrade Charlotte Kalla i premiären

Anna Holmlunds fantastiska framsteg: ”Man känner bara wow!”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);