Calle Halfvarssons enorma besvikelse – efter avgörande beslutet: ”Totalt mörker”

Norska landslaget ställer in Tour de Ski.
Det gör svenske stjärnåkaren Calle Halfvarsson helt uppgiven.
– Det håller på att bli ett totalt mörker, tyvärr, säger han till Sportbladet.

Skidsäsongen hann bara med premiären i Ruka innan allt tog slut igen. Norge var först ut med att stoppa alla sina åkare i världscupen för resten av året.

Norges beslut

På grund av coronapandemin och den förhöjda smittospridningen så valde norska landslagsledningen att hoppa av världscupen och inte tävla något mer under 2020. Därefter valde även grannländerna Sverige och Finland att göra likadant och stå över kommande världscuptävlingar i Davos och Dresden.

Calle Halfvarsson, skidor
200827 Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, blir intervjuad efter herrarnas rullskidor 15 km klassisk stil under Alliansloppet den 27 augusti 2020 i Trollhättan. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0038

På tisdagkvällen tog Norge nästa avgörande beslut genom att även hoppa av kommande Tour de Ski som inleds på nyårsdagen. Ett besked som möts av besvikelse i Sverige.
– Man måste respektera det, de har sina värderingar. De anger karantänsreglerna i Norge som en orsak. Men det är jättesynd, säger svenska landslagschefen Anders Byström i ett uttalande.

”Totalt mörker”

Svenska stjärnåkaren Calle Halfvarsson är enormt besviken och uppgiven efter Norges beslut om Tour de Ski.
– Otroligt tråkigt… Den här säsongen håller på att bli ett totalt mörker, tyvärr.., säger Halfvarsson till Sportbladet och erkänner att han själv vill åka Tour de Ski.
– Jag vill såklart åka. Men säger förbundet stopp så är det stopp.

Calle Halfvarsson, skidor
201122 Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, deppar efter skidloppet över 15 km fristil den 22 november 2020 i Bruksvallarna. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0050

De flesta av Sveriges längdskidåkare har öppet sagt att de vill fortsätta tävla i världscupen och Tour de Ski. Just nu överväger svenska skidförbundet hur man ska göra i årets upplaga av touren.

Storfavoriter

Om de väljer att tävla så kommer Ebba Andersson och Frida Karlsson att vara storfavoriter i Therese Johaugs frånvaro.
– Om de ska ställa upp tillhör de favoriterna. Men det finns andra starka nationer, som Ryssland. Det ska vi inte glömma, säger landslagschef Byström till kvällstidningen.

Tour de Ski 2021 börjar på nyårsdagen och pågår fram till 10 januari. Loppen inleds i schweiziska Val Müstair och går sedan vidare till italienska städerna Toblach och Val di Fiemme.

LÄS MER: Therese Johaugs helt galna miljonregn – så otroligt mycket har skiddrottningen tjänat i spåren

Få våra nyhetsbrev!