Calle Halfvarsson lämnar VM direkt – på grund av konflikt med arrangören

.

Stafetten blev en mardröm för Calle Halfvarsson.
Och nu avslöjar svensken att väljer att hoppa av den avslutande femmilen. Det på grund av att arrangören vägrar salta banorna.
– Jag är besviken. När man har en metod som ger mer rättvisa förhållanden, då skiter arrangören i det, säger Halfvarsson till Expressen.

Ett tag såg det ut som om Calle Halfvarsson var på väg att göra en kanonsträcka för Sverige. Svensken åkte ikapp topptrions försprång och i SVT lät det som om Halfvarsson äntligen var på väg att göra en toppinsats på ett mästerskap.

Tog tvärstopp

Då tog det plötsligt tvärstopp. Halfvarsson tog helt slut och hamnade snabbt långt efter täten. Redan där försvann egentligen Sveriges chanser till en medalj.

Sverige slutade femma, 1.40 efter totalt överlägsna Norge. Ryssland tog andraplatsen, Frankrike spurtade ned Finland om bronset.

Återigen fick Halfvarsson hård kritik från Petter Northug för sin taktik.
– Jag kan hålla med om att taktiken inte var jättebra att gå i front på andra varvet, Petter brukar vara duktig på att gå över gränsen, säger Halfvarsson till Expressen.

Även i SVT var kritiken hård mot taktiken.
– Hur kan taktiken se ut så här, sa André Pops och påpekade att det inte var första gången som Halfvarsson gått ut hårt för att sedan stumna totalt.
– Jag vet faktiskt inte. Jag kan inte förstå det, säger Mathias Fredriksson.

”Synd att de inte saltar”

Stafetten var det sista vi såg av Halfvarsson i VM. Det avslöjade Calle själv efter loppet. Anledningen? Arrangören vägrar att salta banorna.
– Det här föret passar mig inte. Och uppenbarligen vägrar de att salta på det här stället och det verkar inte vara någon annan nation än Sverige som är intresserade av salta. Synd att de inte saltar när det blir bättre spår, säger han.

Sista herrloppet, över fem mil, går på lördag. Ett lopp utan Calle Halfvarsson.