Broderns ärliga ord efter Petter Northugs jätteskandal: "Bra att han åkte fast"

Broderns ärliga ord efter Petter Northugs jätteskandal: ”Bra att han åkte fast”

Petter Northug har dömts till fängelse för fortkörning och narkotikainnehav.
Det uppskattar hans bror Tomas Northug.
– Det var bra att han blev gripen, säger han till Adresseavisen.

Det var i augusti som norske skidstjärnan Petter Northug greps av polis efter att ha kört 168 kilometer på en 110-väg. I samband med omhändertagandet undersöktes även 34-åringens bostad och då hittade polisen kokain.

Northugs kaos

Det visade sig sedan att Northug även stått för fler vansinnesfärder och även filmat sig själv under fortkörningarna. I slutet av 2020 föll domen för 34-åringen som dömdes till sju månaders fängelse för fortkörning och narkotikainnehav.

Petter Northug, skidor
200821 Petter Northug during a press conference on August 21, 2020 in Trondheim. The former cross-country skier has been charged by the police with speeding, driving under the influence of drugs and possession of drugs. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0017

Nu talar hans bror Tomas Northug ut om turbulensen efter broderns jätteskandal. Och avslöjar varför det var bra att Petter Northug greps.
– Sommaren 2019 var det… Låt oss kalla det kaos. Han (Petter) var frånvarande och disträ, och vi runt omkring honom mådde inte bra. Därtill hade ryktena börjat spridas… Men jag tror det var bra att han blev gripen, så att vi kan städa undan allt. Man ska komma ihåg att Petter har levt ett mycket speciellt liv, mer speciellt än för många andra. Han har orsakat mycket av det här själv, men allt har inte varit självförvållat. Han har hela tiden varit en uppmärksammad person och över tid hamnade han i en roll där han inte bara var Petter, och det kan vara skadligt, säger Tomas Northug till norska Adresseavisen.

”Mår bättre”

I väntan på fängelsestraffet har Northug börjat åka skidor igen och på Instagram har han publicerat sina långa skidturer. Vilket väckt spekulationer om en möjlig comeback för den förre storstjärnan till skidvärlden och en ny satsning på långlopp.

Tomas Northug, skidor
150218 Norges Tomas Northug på en träning under skid-VM den 18 februari 2015 i Falun. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86931

Brodern Tomas erkänner att Petter mår bättre nu och har hittat harmoni i livet igen efter det stora kaoset.
– Petter mår mycket bättre nu. Vi har träffats ofta, och han är mycket mer social nu. Mer pratglad. Vi hade det trevligt ihop i jul, säger Tomas Northug i intervjun.

Petter Northug är en av världens bästa skidåkare genom tiderna och har vunnit 2 OS-guld och 13 VM-guld under den framgångsrika karriären. 2018 la han pjäxorna på hyllan och lämnade längdskidåkning.

LÄS MER: Oväntade beskedet: Nu kan reglerna i världscupen ändras helt(!) – efter jätteilskan mot Linn Svahn

Få våra nyhetsbrev!