Bomben: Superdoldisen tar över svenska skidlandslaget

.

Rikard Grip har tackat för sig som landslagschef i svenska längdlandslaget.
I dag meddelar svenska skidförbundet att doldisen Jonas Peterson tar över huvudansvaret.
– Skidåkning är mitt livs passion och det här uppdraget känns enormt stimulerande och utmanande på många sätt, säger Peterson i ett pressmeddelande.

Rikard Grip har varit en del av det svenska längdlandslaget i tio år. De första fyra åren som ledare och de senaste sex som ytterst ansvarig.

Rikard Grip slutar som landslagschef

Men i slutet av mars kom det något överraskande beskedet. Grip väljer att hoppa av uppdraget som landslagschef.

Jonas Peterson, från Craft, när friidrottsförbundet presenterar den nya landslagsdräkten från Craft under dag 1 av SM i friidrott den 8 augusti 2015 i Söderhamn.
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

I ett pressmeddelande berättade han att han vill ha nya utmaningar.
– Jag är glad och tacksam över att ha fått de här åren tillsammans med längdlandslagets fantastiska åkare och kollegor. Jag är stolt över allt vi presterat och över att ha varit delaktig i att utveckla organisationen med mitt ledarskap, sa Grip då.

Jonas Peterson tar över

Det svenska skidförbundet har genomgått en process för att ta fram en ny landslagschef. SVT-experten Johanna Ojala har varit ett av namnen som uppgets ha diskuteras.

Men nu står det klart vem som tar över ansvaret för Charlotte Kalla, Frida Karlsson och hela herr- och damlandslaget.

I ett pressmeddelande meddelar skidförbundet att Jonas Peterson tar över.
– Vi ville ha en person med bakgrund inom längdskidsporten samtidigt som vi såg en fördel med att komma in med nya ”ögon”. Detta uppfyller Jonas Peterson. Han har erfarenhet av att leda stora organisationer, samt att jobba övergripande med strategiska frågor. Han har en kommersiell bakgrund och ett stort hjärta och engagemang för idrotten. Han kommer kunna bidra mycket till vår verksamhet, säger längdchefen Johan Sares.

Jonas Peterson har tidigare varit VD för längdlandslagets teamsponsor Craft och är just nu ordförande i skidklubben Borås GIF.

”Skidåkning är mitt livs passion”

Han har själv en åkarbakgrund på nationell nivå och som främsta meriter finns bland annat en 16:e plats i senior-SM, 5:e plats i JSM samt 39:e plats i Vasaloppet.

Peterson ser själv mycket fram emot sitt nya arbetet.
– Skidåkning är mitt livs passion och det här uppdraget känns enormt stimulerande och utmanande på många sätt. Jag elitsatsade själv under många år och har efter skidkarriären haft spännande yrkesroller som är tätt knutna till skidor, säger Jonas Peterson i ett pressmeddelande.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Frida Karlsson utsatt för hatstorm: ”Inte gjort något fel”

   

Larmet i Norge: Hälften av alla barn fuskade i skidlopp

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);