Björgens stora förvåning och kritik – efter svenska beslutet: ”Jag studsade till när jag läste det”

Johan Olsson gör comeback i svenska skidlandslaget igen.
Det förbryllar pensionerade skiddrottningen Marit Björgen.
– Själv skulle jag inte vilja göra det, säger norskan till SportExpressen.

Det slog ned som be bomb förra veckan. Att VM-hjälten återvänder till svenska skidlandslaget igen som herrtränare. Och en som verkligen höjde på ögonbrynen av nyheten var jämngamla skiddrottningen Marit Björgen.

Björgens hårda ord

Mest för att hon inte egentligen kan förstå det.
– Jag studsade till när jag läste det. Min första tanke var ju att det är för tidigt. Själv skulle jag inte vilja vara tränare för åkare som jag tidigare varit lagkamrat med, säger pensionerade norskan till SportExpressen.

Björgen erkänner även att det är en otrolig erfarenhet som Sverige får in i landslaget igen.
– Men är Johan redo, och har lusten till det här så är det väl bra. Han har ju mycket erfarenhet – och alltid själv varit en fantastisk mästerskapsåkare, säger hon till kvällstidningen.

”Ska inte säga något…”

Hon själv hade gjort det annorlunda om hon skulle bli tränare – någon gång i framtiden.
– Jag ska inte säga något definitivt, men… Det kan vara intressant framöver. Men i så fall att jobba med att utveckla yngre åkare hellre än på högsta landslagsnivå, säger Björgen till SportExpressen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Charlotte Kallas första ord – efter brutna löftet

SVT-profilens oväntade kritik mot svenska skidlandslaget – efter Johan Olssons comeback

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);